Instagram, Müzik etiketini Türkiye'deki kullanıcılara açtı

Türkiye'deki kullanıcılar, yeni müzik etiketi ile Hikayelerine fon müziği ekleyebilecek.
Instagram, Müzik etiketini Türkiye'deki kullanıcılara açtı

Türkiye'deki Instagram kullanıcıların uzun süredir beklediği Müzik etiketi özelliği bugün ülkemizde yayına alındı. Uzun süredir pek çok bölgede yayında olan özellik, kullanıcıların Instagram hikayelerine müzik eklemesini sağlıyordu. 

Etiketin aktif olmadığı ülkelerde ise, Hikayelerdeki müziklerin dinlenmesi dahi mümkün değildi. Üstelik etiketin kullanıldığı Hikayelerde özelliğin bölgede aktif olmadığına dair bir uyarı da yayınlanıyordu. Artık Türkiye'deki kullanıcılar da yeni müzik etiketi ile Hikayelerine şarkı ekleyebilecek. Bu özellikle birlikte Facebook ve Instagram kullanıcılarının şarkı sözleri dahil olmak üzere ek çok kreatif araca erişebileceğini belirtelim. Yeni özellikler kapsamında kullanıcıların Facebook profillerine şarkı eklemesi de mümkün.

Özelliğin yayın alınması için Facebook'un müzik yayıncılığı toplulukları ve kuruluşlarının yanı sıra Türkiye'deki plak şirketleri ve distribütörlerle yeni ortaklıklar gerçekleştirildi. 

Hikayelerinize müzik etiketini ekledikten sonra, istediğiniz sanatçı ve şarkıyı aratabiliyor ya da modunuza göre size önerilen şarkılar arasında seçim yapabiliyorsunuz. Şarkı sözlerini eklemeyi tercih ederseniz, farklı font ve renk seçenekleriyle sözleri kişiselleştirebildiğinizi de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.