Apple'a göre İstanbul'daki araç kullanma oranı yüzde 66, yürüme oranı ise yüzde 73 azaldı

Corona virüs salgınının hayatımızı nasıl değiştirdiğini gözler önüne sermek isteyen Apple, Mobility trendleri raporlarını paylaştı.
Apple'a göre İstanbul'daki araç kullanma oranı yüzde 66, yürüme oranı ise yüzde 73 azaldı

Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de etkisine alan Corona virüs salgını, büyük oranda evlere kapanmamıza neden oldu. Corona virüs salgını nedeniyle günlük yaşantımızdan tutun da alışveriş alışkanlıklarımıza kadar pek çok nokta değişmek zorunda kaldı. Geçtiğimiz Mart ayında İstanbul'daki toplu taşıma kullanımı yüzde 72,1 oranında azaldığını sizlere aktarmıştık.

Corona virüs salgınının hayatımızı nasıl değiştirdiğini gözler önüne sermek isteyen Apple, Mobility trendleri raporlarını paylaştı. Apple Haritalar servisinin sağladığı veriler ile raporlar hazırlayan Apple, şehir ve ülke bazında önemli bilgiler paylaştı. Toplamda 64 ülke ile ilgili bilgi paylaşıldığını da belirtelim.

Paylaşılan rapora göre Türkiye'deki araç kullanma ve yürüme büyük oranda azaldı. Paylaşılan bilgilere göre Mart aynın ortası ile birlikte hem araç kullanma hem de yürüme alışkanlığında büyük bir düşüş görüyoruz. 13 Nisan tarihinin verilerine göre Türkiye'deki araç kullanma yüzde 56, yürüme ise yüzde 63 oranında azaldı.

Ülkemizin en büyük şehri olan İstanbul'a baktığımızda ise oranların daha da yüksek olduğunu görüyoruz. Apple'ın sağladığı bilgilere göre İstanbul'da araç kullanma yüzde 66, yürüme ise yüzde 73 oranında azaldı. Paylaşılan bilgilerdeki verilerin 13 Ocak 2020 ile 13 Nisan 2020 arasındaki dönemi kapsadığını ve verilerin CSV formatında indirilebildiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.