Bulut mutfak girişimi CloudEats 1.4 milyon dolar yatırım aldı

Filipinler merkezli bulut mutfak girişimi CloudEats, 1.4 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Bulut mutfak girişimi CloudEats 1.4 milyon dolar yatırım aldı

Filipinler'de ortaya çıkan CloudEats girişimi, henüz geçtiğimiz 2019 yılının Haziran ayında kurulan yeni bir girişim. Bu yeni girişim, henüz daha birinci yaşını kutlamadan ilk tohum yatırımını da aldığını duyurdu. CloudEats'in yatırımcıları arasında gayrimenkul ve yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren yerel ve melek yatırımcılar yer alıyor.

Aldığı ilk yatırımın miktarı 1.4 milyon dolar olarak kayıtlara geçen CloudEats, bu fonu hem Filipinler'de hem de Güneydoğu Asya pazarında genişlemek amacıyla kullanacak. CloudEats'in kurucu ortağı ve CEO'su Kimberly Yao, bulut mutfak sayılarını artırmayı hedeflediklerini açıklıyor.

Bulut mutfak girişimleri, paket teslim yapan restoran zincirlerini büyük bir maddi külfetten kurtarıyor. Normal şartlar altında kendi markalarını, caddeler üzerinden yüksek kira bedelleriyle açmak zorunda kalacak markalar, bulut mutfakları, başka restoranlarla paylaşarak sadece paket teslim odaklı olarak büyüyebiliyorlar. Şu anda girişimin 5 bulut mutfağı bulunuyor ve bu ortak mutfaklarda, 70 farklı restoran markası barındırılıyor. Yani tüm farklı restoranlar, tek bir bulut mutfağı ortak kullanarak müşterilerine erişebiliyor.

Bulut mutfak sayesinde böylece müşterilere yaklaşık yüzde 15 ile 20 arasında daha ucuza yemek teslimatı yapmak mümkün olduğu dile getiriliyor. Girişimin gelecek planı da oldukça parlak, girişim bulut mutfak sayısını önümüzdeki 2 yıl içerisinde 100'den fazlaya çıkartmayı ve bölgede en az 4 ülkeye yayılmayı hedefliyor. Ancak girişimin bölgede bir rakibi olduğunu da burada hatırlamak lazım. GrabKitchen (Grab çatısı altında) Singapur, Endonezya, Tayland ve Vietnam'da hali hazırda operasyonlarını sürdürüyor.

CloudEats girişimi bugünlerde Covid 19 sebebiyle bir bağış kampanyası başlatmış durumda. Girişim, bağış usulü ile sipariş olarak bunları hastane ve sağlık çalışanlarına iletiyor. Bu anlamda yeri gelmişken girişimin sosyal sorumluluk yönüne de kısa bir atıfta bulunalım.

Genel olarak bulut mutfak girişimlerine ilginin arttığını söylememiz mümkün. Bu yılın yine ilk çeyreğinde, 60 milyon dolar yatırım alan Kitopi'yi de hatırlatmak isterim. Ayrıca bulut mutfak konsepti ile ilgilenenler için, Kasım 2019'da yayınlanan "Bulut Mutfak" işletmeleri ile yemek siparişi sektöründe heyecan verici gelişmeler yaşanabilir yazımıza da göz atmanızı şiddetle öneriyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.