Apple ve Google'ın COVID-19 takip sisteminin düşündürdükleri

Bluetooth üzerinden COVID-19 virüsüne maruz kalmış kişilerin takip edileceği bir sisteme imza atan Apple ve Google'ın iş birliği ile ilgili düşündüklerimiz.
Apple ve Google'ın COVID-19 takip sisteminin düşündürdükleri

Geçtiğimiz Cuma günü Apple ve Google COVID-19 ile mücadele amacıyla bir iş birliği başlattıklarını duyurdu. Mayıs ortalarında hazır olacağı söylenen "kişi izleme" aracını kullanmaya gönüllü olan kişilerin temas ettikleri kişiler loglanabiliyor; bu sayede enfekte olmuş bir kişi durumunu bildirdiğinde geliştirilen sistem üzerinden sağlık yetkililerine gönderilecek mesajla kimlerin karantinaya girmesi gerektiğinin bilgilendirmesinin yapılarak virüsün daha fazla yayılmasının engellenmesi planlanıyor. 

Apple ve Google tarafından geliştirilen API ile farklı uygulamalara izin vererek veri toplanması planlanmakta. İlerleyen zamanlarda işletim sistemlerine entegre olabileceği konuşulan sistemin gönderdiği sinyallerin toplanması için hükümet seviyesinde kontrol edilen uygulamalara dahil edilmesi bekleniyor. Hayata geçirildiğinde nasıl çalıştığını, verimliliğini ve doğruluğunu daha net anlayacağımız bu çerçevenin geleceğine şimdilik olumlu bakılıyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.