Instagram, IGTV'nin tasarımını yeniledi

IGTV'ye popüler içerik üreticiler kısmı ve Keşfet sekmesi eklendi. Yenilenen tasarımla birlikte IGTV videolarının Instagram'daki görünürlüğü de değişti.
Instagram,  IGTV'nin tasarımını yeniledi

Instagram'ın 2018'de yayına aldığı video platformu IGTV, hala geniş bir kullanıcı kitlesiyle buluşmuş değil. Özellikle IGTV uygulamasının daha fazla kullanıcı tarafından inidirilmesini arzu eden Instagram, IGTV'nin tasarımını yeniledi. IGTV'nin yenilenen tasarımında, içerik üreticiler ön plana çıkarılıyor. Instagram, yaptığı açıklamada içerik üreticilerin öne çıkarılmasına yardımcı olmak için IGTV uygulamasının ana sayfasını tamamen yenilediğini ifade etti. 

Bu yeni tasarımla birlikte kullanıcılar, IGTV'yi açtıklarında uygulamanın üst kısmında "popüler içerik üreticiler" kısmını görecek. Bu kısımda yer alan tüm içerik üreticiler ise, kullanıcının takip ettiği hesaplara ve ilgi çekici bulabileceği düşünülen içeriklere göre seçiliyor.

Tasarım değişikliğinde IGTV'nin yeni bir Keşfet sekmesine kavuştuğunu da söyleyelim. IGTV'deki içerikler şimdiye kadar, daha sade bir görünümle sunuluyordu. Kullanıcılar bundan sonra takip ettikleri hesapların yanı sıra popüler videoları da Keşfet sekmesinde bulabilecek. Keşfet sekmesi üzerinden yeni içeriklere göz atmak isteyenlerin, içeriklere dokunması yeterli. IGTV bu yeni sekmeyle, kullanıcıların daha fazla içerik tüketmesini sağlayabilir. 

Son olarak IGTV videolarının Instagram'daki görünürlüğünün de değiştiğini belirtelim. Artık Hikayelere eklenen IGTV videoları, sadece tek bir görsel karesi olarak görünmeyecek. Onun yerine kullanıcılar, IGTV videolarının 15 saniyesini Hikaye üzerinde izleyebilecek. Bu sayede kullanıcılar, videoya tıklayarak içeriğin tamamını izleyebilir. Instagram'da IGTV videolarının dönüşümünü artırabilir. 

Bu yenilikler kapsamında IGTV'nin daha ulaşılabilir olmasını sağlayan Instagram, içerik üreticileri de kendine çekmeye devam etmek istiyor. Tıpkı YouTube gibi uzun video formatına odaklanan şirket, içerik üreticilerin katkısıyla platformu ayağa kaldırmaya çalışıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.