Google, Pixel akıllı telefonları ve Chromebook'lar için işlemci üretecek

Paylaşılan bilgilere göre Google, Pixel akıllı telefon ailesi ve Chromebook modellerinde kullanmak için işlemci üretmeye başlayacak.
Google, Pixel akıllı telefonları ve Chromebook'lar için işlemci üretecek

Teknoloji ve yazılım dünyasının en önemli firmalarından olan Google, donanım üretmek için yeni bir adım atıyor. Google aslında yıllardır kendi donanım ürünlerini geliştiriyor. Hatırlatmak gerekirse Pixel akıllı telefon ailesi ve Chromebook adındaki tablet ve laptop modelleri Google tarafından sunuluyor.

Fakat söz konusu bu donanım ürünlerinin Google tarafından üretilmeyen farklı işlemciler kullandığını da hatırlatalım. Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre ise Google, Pixel akıllı telefon ailesi ve Chromebook modellerinde kullanmak için işlemci üretmeye başlayacak.

Axios tarafından paylaşılan bilgilere göre Google tarafından üretilecek olan işlemcinin kod adı Whitechapel. Söz konusu işlemcinin üretilmesi için Google'ın Samsung ile iş birliğine gittiğini de ekleyelim. Kendi işlemcilerini üreten Apple da işlemcilerini Samsung iş birliği ile üretiyor.

Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan habere göre Whitechapel işlemcisi 5 nanometre teknolojisi ile üretilecek. Google tarafından üretilecek olan işlemcilerin bu yıla yetişmesi beklenmiyor. Kısacası Whitechapel işlemcileri 2021 yılında tanıtılacak olan Pixel ve Chromebook modelleri ile karşımıza çıkacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.