Instagram canlı yayınlarını artık webden de takip edilebilirsiniz

Instagram'ın Web sürümündeki canlı yayınlar, mobildeki boyutlarını korurken, yan tarafta bir yorum alanı da yer alıyor.
Instagram canlı yayınlarını artık webden de takip edilebilirsiniz

Salgın süreciyle birlikte Instagram'da canlı yayın içerikleri ciddi bir artış gösterdi. Şimdiye kadar mobil uygulama üzerinden izlenebilen içeriklere, artık Instagram'ın web sürümünden de erişilebiliyor.

Web sürümündeki canlı yayınlar, webdeki Hikaye formatına benzer bir tasarımla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Ancak webdeki Hikayelerden farklı olarak yan tarafta bir yorum alanı da yer alıyor. Şimdilik masaüstünden canlı yayın yapma özelliğinin açık olmadığını da belirtmekte fayda var. Yine de canlı yayınların webe taşınmasıyla, Instagram web sürümünün içerik bakımından zenginleştiğini söyleyebiliriz. 

Bir süredir Instagram canlı yayınları, konserlerden, sohbetlere ve hatta yoga eğitimlerine kadar pek farklı alanda içeriğe ev sahipliği yapıyor. Özellikle eğitim alanındaki içeriklerin webden takibi, kullanıcıların içerikle etkileşim süresini de arttırabilir. 

Şu an için Instagram'ın, canlı yayınların web sürümüne açılmasıyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadığını belirtelim. Canlı yayınlara ve içerik tüketimine artan taleple birlikte şirket, içeriklere kolayca ulaşılabilmesi için bu adımı atmış olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.