Amazon, eski müşterilerini kaybetmemek için yeni müşterileri bekleme listesine alıyor

Amazon, her hafta kapasitesini artırmaya çalışsa da bugünden itibaren yeni market müşterilerini bir bekleme listesine ekleyeceğini açıkladı.
Amazon, eski müşterilerini kaybetmemek için yeni müşterileri bekleme listesine alıyor

Perakende devi Amazon, dün yaptığı açıklamada, corona virüs salgını sırasında mevcut müşterilerinin siparişlerine öncelik verebilmek amacıyla bazı Whole Foods mağazaları için yeni market teslimat müşterilerini bekleme listesine aldığını söyledi. Şirket ayrıca kısaltılmış alışveriş saatlerini kullanmaya başlayacağını da belirtti.

Son zamanlarda Amazon'dan yiyecek satın almak isteyen birçok kişi, mevcut dağıtım alanlarının bulunmaması nedeniyle sipariş veremediklerini belirtti. Ancak Amazon, her hafta kapasitesini artırmaya çalışsa da bugünden itibaren yeni market müşterilerini bir bekleme listesine ekleyeceğini açıkladı. Şirketin bununla mevcut müşterilerini kaybetmemek istediğini söyleyebiliriz. 

2017 yılının Ağustos ayında 13,7 milyar dolara Whole Foods'u satın alarak market endüstrisine giren Amazon, tüketicilerin yüksek talebini karşılamak için hem online hem de fiziksel mağazalarda varlığını sürdürmeye devam ediyor. Amazon, kendi depolarından ve Whole Foods mağazalarından Amazon Fresh ve Amazon Prime Now market alışverişi hizmetleri sunuyor. Şirket, online alışveriş sipariş kapasitesini salgın sırasında yüzde 60'tan fazla arttığını söylese de bazı kullanıcıların, sipariş kapasitesinin yetersiz olduğu konusunda şikayetçi olduğunu söyleyebiliriz. Bu da şirketi "bekleme listesi" gibi bir önlem almaya itiyor.

Aslında Amazon'un son dönemde teslimat servisleri odağında işe alımlar yaptığını ve bu şekilde teslimatları daha çabuk bir şekilde yerine getirmeye hedeflediğini belirtelim. Zira şirket ABD'de 487 Whole Foods mağazası ile hizmet veriyor. Ancak salgın nedeniyle bu mağazalar bir kerede izin verilen müşteri sayısını sınırlıyor ve Amazon, çalışanları için günlük ateş kontrolleri yaptığını ve çalışanları korumak için maske ve eldiven gönderdiğini söylüyor. Hatırlayacaksınız geçtiğimiz günlerde de şirket, çalışanlarının güvenliğini sağlamak amacıyla Covid-19 test laboratuvarı kuracağını açıklamıştı. Bu da Amazon'un böylesine zor bir dönemde çalışmak zorunda kalan çalışanlarına verdiği önemi gösteriyor.

Amazon'un yeni müşterileri bir süre için kabul etmeyecek olması da bir hayli önemli bir gelişme. Zira şirket her ne kadar pratik bir hizmet sunmak istese bile salgın sonrasını ve müşterilerinin itibarını düşünerek böyle bir karar alıyor. Her ne kadar ülkemizde de bu dönemde, özellikle online teslimat alanında yeni işe alımlar yapılıyor olsa da herhangi bir e-ticaret sitesinin yeni müşteri almayacağına dair önlem aldığı bilgisi bizlere ulaşmadı. Amazon'un bu konuda başarılı olup olmayacağını ve devamında nasıl bir strateji izleyeceğini ilerleyen dönemde hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.