Mobil video streaming servisi Quibi'nin kısa bir değerlendirmesi

SVOD servisleri arasına yeni katılan Quibi mobilden kısa videoları ile farklılaşırken rekabette neler yaşayacağı henüz belli değil. COVID-19 ile değişen alışkanlıklar ile Quibi'nin nasıl bir ortamda yer aldığını kısaca değerlendirdik.
Mobil video streaming servisi Quibi'nin kısa bir değerlendirmesi

Bu hafta lansmanı yapılan Quibi bugüne kadar gördüğümüz içerik platformlarına çok benzemiyor. "Quick bites" sözcüklerinden oluşturulan marka DreamWorks'ün kurucularından Jeffrey Katzenberg ile eski eBay ve HP CEO'larından Meg Whitman tarafından yönetiliyor. Kurucularının deneyimlerinden yola çıkarak dijital içerik konusunda yaratıcılığın daha da ön planda olacağı bir platform olan Quibi bir süredir büyük bir bütçeyle bilinirlik ve tanıtım konusunda çalışmaktaydı.

Lansman zamanlaması bir süredir belli olmakla birlikte salgının bu dönemde patlak vereceği planların arasında değildi elbette ancak stüdyoların kapalı olmasına karşılık sene sonuna kadar yeterli içeriğin bulunduğu ve bir an önce kullanıcıların beğeni ve alışkanlığına göre videoların içerik ve süresi ile ilgili verilerin hemen toplanmak istendiğini belirten Quibi'nin rakiplerinin karşısında nasıl bir duruş sergileyeceği son günlerin konularından.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.