Salgınla birlikte müşterilerin beklentileri ve markaların stratejileri değişmekte

COVID-19 salgını ile müşterilerin öncelikleri değişirken markalar da stratejilerini değişen koşullara göre adapte etmekte. Kriz sonrasında her şeyin nasıl değişeceğini göreceğiz ancak şu sıralar attıkları adımlarda daha dikkatli olmaları gerekecek.
Salgınla birlikte müşterilerin beklentileri ve markaların stratejileri değişmekte

Edelman Brand Trust 2019 raporuna göre müşterilerin %81'i bir markanın doğru olanı yaptığına güvenmek istiyor.  Güveni sağlamak için de açık ve şeffaf iletişimden başka ne beklenebilir ki? Özellikle herkesin kendini korumasız ve tehdit altında hissettiği bir kriz sırasında. 

Evde kalma süreci devam ederken markalardan beklenti iletişimi kesip sessizliğe bürünmeleri değil, tersine seslerini duyururken virüsle mücadelede nasıl bir strateji izlediklerini görmek. LVMH ve Estée Lauder'ın el dezenfektanı yaptığı, Burberry'ninse hastane önlüğü ve maske ürettiği bir ortamda müşteriler sadece e-ticaret kanallarındaki istihdam artışını değil markaların gerçekten neler yaptığını öğrenmek istiyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.