Riot Games'in FPS oyunu Valorant'ın kapalı beta sürümü açıldı

Riot Games tarafından geliştirilen, 5'e 5 mücadeleye sahne olacak FPS oyunu Valorant'ın kapalı beta sürümü aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelere açıldı.
Riot Games'in FPS oyunu Valorant'ın kapalı beta sürümü açıldı

League of Legends oyunu ile bildiğimiz Riot Games, geçen yıllar boyunca sadece tek bir oyun için geliştirme faaliyetlerinde bulundu. Yıllarca tüm odağını League of Legends'dan ayırmayan Riot Games geçtiğimiz yıl farklı platformlara ve farklı oyunlarla oyuncuların karşısına çıkacağını açıkladı. İlk etapta mobil oyunlarını devreye sokan Riot Games, şimdi de FPS oyunu Valorant'ı piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

Valorant bir FPS oyunu, yani first person shooter. Oyun 5'e 5 olarak iki takım arasında oynanıyor. Ancak karakter temelli bir oyun, yani oyunda her karakterin farklı yetenek ve özellikleri var. Bu da takım olmanın gereklerinin yerine getirilmesi gereken bir oyun olarak ortaya çıkıyor.

Valorant, ilk bakışta Counter-Strike ile ciddi benzerlikler gösteriyor. Aslında tutan bir konseptin denendiği aşikar ve bu bir sır değil. Riot Games tecrübesi kendisini karakter özellikleri konusunda kendisini konuşturmuş. Grafikler de dikkat çekici. Kapalı beta ile birlikte oyunun ciddi reklamının yapılmaya başlandığını söylememiz mümkün. Twitch yayıncıları daha şimdiden canlı yayınlara oyunu konuk etmeye başladı. Bunun yanı sıra, pek çok profesyonel oyuncu artık Valorant oynayacağını açıklıyor ve Valorant takımları hızla oluşturuluyor. Daha şimdiden pek çok profesyonel CS: GO, Overwatch ve PUBG oyuncusu, Valorant oynamaya başlayacağını duyurdu. 

Oyunun eSpor öğelerini barındırıyor olması ve arkasında Riot Games'in olması, gelecek ödüllü turnuvaların habericisi. Bu yüzden eSpor takımları da oyuna gösteren ilgiyi göstermiş ve aynı zamanda sponsorların da iştah kabarıyor. Oyunun kapalı betası tüm dünyada sadece Avrupa, ABD, Kanada, Rusya ve Türkiye'de kullanıma açık olacak. Bu açıdan Türkiye'nin Riot Games'in önemli bir pazar ülke olduğunu tekrar görüyoruz. Oyunda Türkçe desteği de olacak. Kapalı betaya katılım için oyuncular bu adresi ziyaret edebilir. Kapalı betaya katılmak isteyen kullanıcıların Twitch hesaplarını Riot Games hesaplarıyla eşlemeleri gerekiyor.

Valorant oyununu oynamak ve indirmek tamamen ücretsiz. Ancak Riot Games, oyun içi öğelerin satışını gerçekleştirecek. Karakter kıyafetleri ve oyunda kullanılan silahların kaplamaları ücret karşılığında satılacak. Bu da Riot Games'e önemli bir gelir kapısı yaratacak, tıpkı League of Legends'da olduğu gibi. Oyunun piyasaya çıkış tarihi ise 2020 yaz olarak telafuz ediliyor. 

2016 yılında yazdığım Riot Games'in 10 yıllık girişim öyküsünü buradan okuyabilir, Valorant'ın YouTube hesabından bugün yayınlanan kapalı beta tanıtım videosunu ise hemen aşağıdan izleyebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.