Mobil web site yapma uygulaması Universe, Google Ventures'tan 10 milyon dolar yatırım aldı

2014 yılında Joseph Cohen tarafından New York'ta kurulan girişim, 10 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Mobil web site yapma uygulaması Universe, Google Ventures'tan 10 milyon dolar yatırım aldı

Instagram hesabınızı mobil siteye dönüştüren Universe'ten ilk olarak 2018 yılının Nisan ayında sizlere bahsetmiştik. Mobil web sitesi yapımına odaklanan bir platform olan Universe, önemli bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı. 2014 yılında Joseph Cohen tarafından New York'ta kurulan girişim, 10 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre söz konusu 10 milyon dolarlık yatırımın Google Ventures tarafından yapıldığını da ekleyelim.

Kullanıcılarının sadece akıllı telefonlarını kullanarak mobil web siteleri oluşturmalarına olanak tanıyan bir mobil uygulama olan Universe, bugüne kadar toplamda 5 defa yatırım aldı. Alınan 10 milyon dolarlık yeni yatırım ile toplam yatırımını 17 milyon doların üzerine çıkaran Universe'ün yatırımcıları arasında Javelin Venture Partners, General Catalyst ve Greylock Partners gibi önemli isimler yer alıyor.

İlk etapta kullanıcıların basit mobil açılış sayfaları yapmalarına olanak tanıyan Universe, zaman içinde gelişerek yeni pek çok özellik kazandı. Şu an için basit açılış sayfalarından çok mobil e-ticaret sitelerinin yapımına odaklanan Universe, oluşturulan mobil sitelerde alışveriş bölümlerinin eklenmesine de olanak sağlıyor.

Kullanıcılar alışveriş bölümü ile satılacak olan ürünlerin fotoğraflarını, açıklamalarını, fiyatlarını ve sipariş ekranını mobil sitelerine ekleyebiliyorlar. Universe uygulamasının şu an için sadece iOS platformunda mevcut durumda olduğunu da ekleyelim. Paylaşılan bilgilere göre Universe ekibi platformun ücretsiz ve Pro versiyonlarında ne gibi özellikler sunulması gerektiği üzerinde çalışıyor. Dilerseniz Universe uygulamasını iOS için buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.