Universe Instagram hesabınızı mobil siteye dönüştürüyor

Universe Instagram hesabınızı mobil siteye dönüştürüyor

Kullanıcıların mobil uygulamalara olan ilgisi arttıkça, mobil girişimler de çoğalmaya devam ediyor. Kullanıcıların  kendilerine mobil cihazlar üzerinden kişisel bir web sitesi oluşturmasını sağlayan Universe de bunlardan biri. Wordpress gibi karmaşık şablonlar kullanmayı tercih etmeyen Universe, bunun yerine mobilde Instagram hesabınız üzerinden  kişiselleştirilebilen bir model üzerine çalışıyor.

Universe ile kullanıcılar, cep telefonları üzerinden basit bir web sitesi oluşturabiliyor. Uygulamayı indirdikten sonra Universe size nasıl bir web sitesi kurmak istediğinizi soruyor. Size sunulan seçenekler arasında kişisel, işletme, yaratıcı ve etkinlik gibi seçenekler yer alıyor. Bu arada boş site seçeneğine basarak diğer seçenekleri tercih etmeme şansınız da var. Açıkçası ben kişisel seçeneğini tercih ettim. Bu arada başkalarından ilham almanız için Universe, keşfet seçeneğinde ekosistemindeki başka siteleri takip edebilmenizi de sağlıyor.

Sitenizi yapmaya başlamadan önce Universe, bilgileri içeri aktarabilmek adına Instagram hesabınızı soruyor. Kullanıcı adınızı yazmanızı ise iletişim adresinizi soran ekran takip ediyor. Son olarak size alan adınızı soran Universe'te kendi alan adınızı kullanmak istiyorsanız aylık 3 dolar ödemeniz gerekiyor. Aksi halde sitenin alan adı ile devam ediyorsunuz. Aynı şekilde eğer sitedeki Universe logosunu kaldırmak veya analiz hizmeti almak isterseniz, o da 3 dolara mal oluyor.

Bu üç adımı izledikten sonra aslında mobil sitenize kavuşuyorsunuz. Geriye istediğiniz templateleri seçmek ve bu siteyi kişiselleştirmek kalıyor. Aşağıda birkaç farklı template denediğimi görebilirsiniz.

Bilgiler Instagram üzerinden geldiği için bir anlamda sitede sade bir görünüme sahip oluyorsunuz. Eğer daha fazla bilgi eklemek istiyorsanız "Add Row" (satır ekle) seçeneği üzerinden ilerleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda bu satırı sürükle prensibiyle site içinde istediğiniz alana yerleştirmeniz de mümkün.

Oluşturacağınız yeni satırlara fotoğraf, video, metin ve link formatlarını yüklemeniz de mümkün. Daha sonrasında siteyi yayına almak için kaydet ve yayınla seçeneklerini kullanmanız yeterli.

Universe'ün şimdilik sadece iOS uygulaması bulunuyor. Universe'ün kurucusu Joseph Cohen uygulama hakkında şunları söylüyor: İnsanlar Universe’ü telefonları üzerinden bir site yapmak ve bu sitenin nasıl görüneceğine dair tamamen söz sahibi olmak istedikleri için kullanıyorlar. Bir çok anlamda Tumblr’ın sorumluluğunu üstlenmeye çalışıyoruz.

Geçtiğimiz yıl Box Group, General Catalyst, Greylock Partners ve Eniac Ventures'tan toplam 3,2 milyon dolar yatırım alan Universe, bu yıl da yeni yatırımlara kapılarını açıyor. Girişim, Y Combinator’dan yeni bir yatırım ve kullanıcılar için artan bir dizi özellik ile ortaya çıkacak.

Piyasa ilk çıktığında hızlıca tek sayfa siteler oluşturmanızı sağlayan Universe, geçtiğimiz ay bu konuda bir yeniliğe gitti. Uygulama site oluşturma konusunda hızlı yapısını korumaya devam ediyor. Ancak birbirine bağlanan sayfalar sayesinde artık uygulamada birden fazla sayfaya sahip bir site de kurabiliyorsunuz. Bunu basit bir CMS ile yapan Universe, kullanıcıların sitelerine bir blog eklemesini dahi sağlıyor.

Böylece bu yeni özelliklerle birlikte kullanıcıların sitede daha fazla içeriğe yer vermesi sağlanıyor. Sanatçılar portfolyolarına daha detaylı olarak yer verebilirken, bir çok kullanıcının da paylaşmak isteyebileceği bir site yapısı amaçlanıyor. Bu noktada Instagrammer'ların biosuna yerleştirdiği linkleri de örnek gösterebiliriz.

Bu özelliğin eklenmesiyle birlikte girişimin siteler ağında haftalık olarak trafiğin yüzde 10 artmasını sağlandı. Üstelik Universe'te inşa edilen siteler ağına her hafta binlerce kişi ekleniyor. Bu arada uygulamanın yakın zamanda App Store'da Günün Uygulaması olarak öne çıktığını da belirtelim.Ücretsiz olarak Universe'e yakından bakmak isterseniz iOS üzerinden indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.