Facebook'tan çiftler için yeni uygulama: Tuned

Uygulama içindeki widgetlar ile çiftler, birbirlerine o gün nasıl hissettiğini ya da neler yaptığını kolayca aktarırken, Spotify eklentisiyle müzik paylaşımı yapabiliyor.
Facebook'tan çiftler için yeni uygulama: Tuned

Facebook, çiftler için Tuned isimli yeni uygulama yayına aldı. Bir mesajlaşma uygulaması olan Tuned, çiftlerin iletişim kurmasını sağlıyor. Şu an için ABD ve Kanada'da yayına alınan uygulama Facebook'un yeni ürün denemeleri yapan NPE ekibi tarafından geliştirildi. 

Hatırlarsanız NPE geçtiğimiz aylarda Pinterest benzeri Hobbi uygulamasını da yayına almıştı. Genellikle NPE departmanının uygulamaları test yapmak amacıyla yayına aldığını hatırlatalım. Yani Tuned uygulamasının ilerleyen dönemde fişinin çekilmesi de olası.

Öte yandan uygulamanın, çiftlerin sürekli yan yana olduğu bir dönemde yayına alınması şaşırtıcı. Sürekli birlikte olan çiftler, bu tarz bir uygulamaya ihtiyaç duymazken, şu anda birbirinden uzakta olan çiftler, Tuned'a şans verebilir. 

Çiftler uygulama üzerinden birbirileriyle ilgili güncel bilgileri romantik bir atmosferde paylaşabiliyor. Çıkartmalar gibi öğelerle duygular ifade edilirken, Spotify eklentisi sayesinde müzik paylaşımı yapılabiliyor. Uygulama içindeki widgetlar ile çiftlerin birbirlerine o gün nasıl hissettiğini ya da neler yaptığını kolayca aktarabildiğini de ekleyelim. 

Facebook Dating ile bir süredir kişilerin özel yaşamına odaklanan Facebook, Tuned ile bu alandaki faaliyetlerini bir üst seviyeye çıkarmış oluyor. Bu noktada Tuned'un Facebook Dating entegrasyonuna sahip olmadığını belirtmekte fayda var. 

Facebook'un insanların sosyal davranışlarını anlamlandırmak için NPE'nin ürettiği uygulamalardan faydalandığını söylemek mümkün. Şirket, bu sayede kendi ürünlerine ekleyeceği özellikleri önceden farklı uygulamalar ile test etme imkanı buluyor.

Ancak 2 ay önce yayına alınan Hobbi'nin AppStore'da tek bir değerlendirmeye sahip olduğunu düşünürsek, şirketin Tuned'da da beklediği performansı yakalayamayacağını söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.