Podcast yayını hazırlamak ve düzenlemek için en iyi 5 araç

Podcast yayını hazırlamak için sizlere yardımcı olacak, bir podcast'in düzenlenmesi, bant kesme, parça karıştırma, ses sıkıştırma gibi işleri kolaylaştıran araçları derledik.
Podcast yayını hazırlamak ve düzenlemek için en iyi 5 araç

Günümüzde podcast dinleme oranının bir hayli yükseldiğini söyleyebiliriz. Özellikle corona virüs salgını nedeniyle evlerde kaldığımız şu günlerde hem eğlenmek hem de belli başlı konularda bilgi sahibi olabilmek için podcast'lere dört elle sarılmış durumdayız. Her ne kadar podcast dinlemek keyifli olsa da podcast yayını hazırlamak da bir o kadar eğlenceli. Zira anlatacak çok şeyi olanlar, bu şekilde birçok kişiye erişebiliyorlar. Biz de podcast yayını hazırlamak için sizlere yardımcı olacak, bir podcast'in düzenlenmesi, bant kesme, parça karıştırma, ses sıkıştırma gibi işleri kolaylaştıran araçları derledik.

1- Pro Tools

Pro Tools, sesinizi kaydetmek, düzenlemek ve ustalaşmak için akla gelebilecek her türlü araca sahip. Ancak bu nokta Pro Tools'un gerçekten profesyoneller için olduğunu belirtmek gerek. Eğer aracın en basit özelliklerini kullanacaksanız sizden herhangi bir indirme ücreti talep edilmiyor. Fakat podcast'inizin standartların çok daha üzerinde olmasını istiyorsanız bunun için değişken fiyatlı farklı üyelik modelleri bulunuyor. Tüm modelleri buradan inceleyebilirsiniz. 

2- Adobe Audition

Adobe, özellikle tek başınıza bir podcast hazırlayorsanız ciddi anlamda kolaylık sağlayacaktır. Zira Adobe ile sosyal medya için bir audiogram tasarlamak için bu klipleri hızlı bir şekilde düzenleyebilmeniz mümkün oluyor. Ses kliplerini After Effects'e gönderebiliyor ve Adobe Media Encoder ile paylaşıma açabiliyorsunuz. Eğer Adobe Suite'in bir parçasıysanız Audition'ı kullanmanız yerinde olacaktır.

3- Descript

Descript'in evrimi dikkat çekici diyebiliriz. Transkripsiyon yazılımı olarak hayata geçirilen Descript, bir podcast düzenleme yazılımı haline geldi. Üstelik platformdaki tüm deneyim, ses değil, metin düzenleme ile ilgili. Descript üzerinden direkt olarak kayıt yapabildiğiniz gibi herhangi bir kaydı daha sonra da ekleyebiliyorsunuz. Açıklama transkripsiyonu çeviriyor ve metni düzenleyerek sesi de düzenleyebiliyorsunuz. Belli bir cümleyi sevmediğinizde transkripsiyondan silebiliyor ve düzenlemeye devam edebiliyorsunuz.

4- Audacity

Audacity'nin bir podcast oluşturmak için tüm ihtiyaçları karşıladığını söyleyebiliriz. Düzenleme, oluşturma gibi her konuda kullanıcıya kolaylık sağlayan platformun en güzel yanı ise tamamen ücretsiz sunuluyor olması. Platform, ciddi paralar harcanan platformlarla rahatlıkla rekabet edebiliyor. 

5- GarageBand

Apple için temel müzik uygulaması GarageBand, çoğunlukla dijital olarak müzik oluşturma yetenekleri ile bilinse de podcast düzenleme aracı olarak da kullanılabiliyor. GarageBand'ın kullanımının özellikle Mac sahipleri için çok kolay olduğunu söyleyebiliriz. Zira Mac sahipleri otomatik olarak GarageBand'e de sahip oluyorlar. Müzik yapmak ve düzenlemek için kullanabildiğiniz platformu, podcast yapmak ve düzenlemek için de kullanabiliyorsunuz. GarageBand, kaydı hızlı bir şekilde kesebiliyor, ses bölümlerini hareket ettirebiliyor ve klasik Apple kullanıcı dostu deneyimi ile ses katmanı oluşturabiliyor. Bu da kişinin işini bir hayli kolaylaştırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.