Türk girişimci tarafından kurulan BillionToOne, günde 1 milyondan fazla Covid-19 testi gerçekleştirecek

BillionToOne, yalnızca ABD'de günde 1 milyondan fazla test gerçekleştirme imkanı sağlayan, uygun maliyetli yeni bir COVID-19 test protokolü geliştirdiğini açıkladı.
Türk girişimci tarafından kurulan BillionToOne, günde 1 milyondan fazla Covid-19 testi gerçekleştirecek

2016 yılında David Tsao, Oğuzhan Atay, Sukrit Silas tarafından hayata geçirilen BillionToOne, yalnızca ABD'de günde 1 milyondan fazla test gerçekleştirme imkanı sağlayan, uygun maliyetli yeni bir COVID-19 test protokolü geliştirdiğini açıkladı. Kitlerin üretimine FDA tarafından verilen onaydan sonra başlanacak ve testler 2 hafta içinde satışa sunulacak.

BillionToOne CEO'su Dr. Oğuzhan Atay, salgının günlük yaşamımızın her yönü üzerindeki etkisini hepimizin gördüğünü, geliştirdikleri teknolojinin hayat kurtarmaya ve virüsün yayılmasını durdurmaya yardımcı olacağından emin olduklarını belirtti.

Önde gelen sağlık profesyonelleri tarafından ayrıntılı olarak açıklandığı gibi corona virüsün ABD ve diğer ülkelerde yayılmasını durdurmak için mevcut kapasiteden on kat daha fazla kapsamlı test yapılması gerekiyor. Şu anda, mevcut kantitatif PCR (qPCR) yöntemleri, hızlı bir COVID-19 yanıtı için gereken test hacmini desteklemiyor. Buna ek olarak, aynı reaktifler ve cihazlara olan aşırı talep artışı, tedarik zincirinde sıkıntılar yaşanmasına neden oluyor. Tescilli makine öğrenme algoritmalarını kullanan BillionToOne'ın COVID-19 testi, Sanger sıralaması için 30 kat daha yüksek verimle çalışıyor.

BillionToOne COVID-19 testi, mevcut COVID-19 testleri ile aynı aletleri ve kimyasalları kullanmıyor; böylelikle laboratuvarların bu kullanılmayan kapasitenin kilidini açmasını sağlıyor. Testlerin son derece hassas ve spesifik olmasını sağlayan virüsün genomunu, mevcut diğer COVID-19 testleri ile eşit veya onlardan daha iyi bir şekilde sıralıyor. Bunlara ek olarak test, Sanger Sequencers ile her laboratuvarda minimum eğitim ile kolayca uygulanabiliyor.

BillionToOne'ın geçtiğimiz ay 15 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.