Sports & Merits kurucu ortaklarından ücretsiz dijital spor platformu: Yogaila.com

İlk 3 günde 1.000 üyeye ulaşan Yogaila.com, geniş yelpazede sunduğu grup dersleriyle canlı yayınlardan ayrışıyor.  
Sports & Merits kurucu ortaklarından ücretsiz dijital spor platformu: Yogaila.com

150'ye yakın spor ve aktivite merkezini tek üyelikle kullanmanızı sağlayan girişim Sports & Merits'in kurucu ortakları, yeni projeleri Yogaila.com ile evde spor faaliyetlerini desteklemeye başladı. Bülent Ozan, Murat Yavuz ve 
Türker Baloğlu liderliğinde geliştirilen Yogaila.com, kullanıcıların evde farklı eğitmenlerden Yoga eğitimi almasını sağlıyor. 

Daha önce de dijital yoga eğitimi konusuna odaklandıklarını belirten girişimciler, yeni Covid-19 virüsünün yarattığı ortamın Yogaila.com doğumunu hızlandırdığını ifade ediyor. Kurucular dahil olmak üzere 6 kişiden oluşan ekip, 23 Mart tarihinden itibaren Yogaila.com’u duyurmaya başladı.

30 Mart Pazartesi gününden bu yana Yogaila.com’un dijital yoga dersleri vermeye başladığını da ekleyelim. Pazartesi günü 11 adet dersi, toplamda 100'ün üzerinde katılım ile gerçekleştiren platform, derslerin verimliliği açısından katılımı kısıtlandırıyor. Dersler, platform üzerinden 15-20 kişilik gruplara veriliyor. 

20’ye yakın eğitmenin ders verdiği platformun tüm teknolojik altyapısı ise ekip tarafından geliştirildi. Bu noktada sadece derslerin Zoom altyapısı kullanılarak verildiğini belirtelim. Bana kalırsa ekip, platformda Zoom'u kullanarak projeyi hayata geçirmekte hız kazanmayı tercih etmiş görünüyor.

İlk 3 günde 1.000 üyeye ulaşan Yogaila.com hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Ekibin kurucuları olumlu  tepkiler aldıklarını dile getirirken platformun, ağızdan ağıza hızlı bir şekilde yayıldığını da belirtiyor. 

Yogaila.com şu an için gönülülük esasına dayalı bir sosyal sorumluluk projesi olarak görünse de uzun vadede üyeler ve eğitmenler için bir kazan-kazan ortamı yaratacak bir gelir modeli ile hayatına devam etmeyi hedefliyor. Ancak salgın süresince eğitmenlerin ve ekibin gönüllü olarak çalışacağını belirtelim. Aynı şekilde salgın boyunca kullanıcılar  derslerden ve platformdan ücretsiz olarak faydalanabilecek.  

Kullanıcıların, karantina sürecinde uzaktan, canlı yoga ve spor dersleri konusunda birçok seçenekle karşılaştığını söylemek mümkün. Insanlar son dönemde Instagram ve YouTube gibi platformlarda farklı canlı yayınları ve içerikleri sıklıkla takip ediyor.

Ancak Yogaila.com bu söz konusu alternatiflerden stüdyo ortamında gerçekleştirilen bir grup dersine en yakın deneyimi sunarak ayrışmayı hedefliyor. Bu noktada derse katılanlar ve eğitmenler arasında 2 yönlü bir iletişim kurulduğunu belirtelim. Katılımcılar eğitmenlere ders esnasında soru yöneltebiliyor. Eğitmenler de tıpkı bir stüdyoda eğitim verirmişçesine katılımcıların eksikliklerini ya da düzeltilmesi gereken noktaları ekranlarında görerek destek verebiliyor. 

Bu noktada girişim, birebir özel ders verenlerden ise geniş yelpazede sunduğu grup dersleriyle ayrışıyor.  
Yogaila.com da sadece yoga değil, Fitness ve Meditasyon derslerini de bulabiliyorsunuz. Yogaila.com, üyeleri HİTT, Body Combat, Crossfit gibi birçok fitness dersine platform üzerinden erişebiliyor. Aynı şekilde kullanıcıların Mindfulness ve nefes egzersizleri gibi bir çok Meditasyon dersinden faydalanabildiklerini söyleyelim. 

Eğitimlerden faydalanabilmek için öncelikle platform üzerinden rezervasyon yapmanız gerektiğini belirtelim. Derse kayıt yaptırdıktan sonra e-posta adresinize Yogaila’dan gelecek bilgilendirme üzerinden ilerleyebiliyorsunuz. Kayıt yaptırdığınız derse ilişkin bilgiler ve ders bağlantısını içeren e-postada Yogaila Üyelik Panelinize hızlıca erişmenizi sağlayacak bir link de yer alıyor.

Platformdaki eğitmenlerin de referans ile seçildiğini belirtelim. Platformda yer almak isteyen eğitmenler, platformu kullanmak ile ilgili hızlı bir online eğitime tabi tutuluyor. Böylece online eğitim süresince kullanacakları araçları da verimli bir şekilde öğrenmiş oluyor. 

Eğitmenlerin profillerinden geçmiş deneyimlerini öğrenebiliyor ve değerlendirme ve yorumları okuyabiliyorsunuz. Eğer yeni bir alanda eğitim almayı düşünüyorsanız, derslerin açıklamalarını da okuyarak bilgi alabiliyorsunuz. 

Bu arada plaformda tanıdığınız ve sevdiğiniz eğitmenlerle karşılaşmanız da mümkün. Örneğin ben daha önce  Cihangir Yoga'da eğitim aldığım İrem Ortaç'ın derslerine kolayca ulaşabildim. Bu anlamda bildiğiniz eğitmenlerle, farklı bir platform üzerinden ücretsiz olarak pratikler yapabilmeniz de değerli. 

Globalde ompractice, yogaia ve Alo Moves ile rekabet etmesi beklenen Yogaila.com, şu an yerel pazardaki boşluğu doldururken, hızlı hareket etme kabiliyetiyle hedef kitlesine ulaşabilmiş görünüyor. Girişim, Türkiye’de eğitmen ve üye bazımızı çok hızlı bir şekilde büyüterek bir an önce küresel olarak da farklı dillerde hizmet vermeyi hedefliyor. Şimdiden yurt dışından da üyelere sahip olan Yogaila.com uzun vadede dil seçenekleriyle yurt dışındaki kullanıcılara da erişebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.