Dijital olarak gerçekleşen Şangay Moda Haftası markalar için ne ifade ediyor?

Şangay Moda Haftası, corona virüs salgını nedeniyle tamamen dijital olarak düzenlenen dünyanın ilk moda haftası etkinliği oldu. 
Dijital olarak gerçekleşen Şangay Moda Haftası markalar için ne ifade ediyor?

Şangay Moda Haftası geçen hafta gerçekleşti. Corona virüs salgını nedeniyle, organizatörler tüm Sonbahar-Kış 2020 kreasyonunu online hale getirdi ve bu ölçekte tamamen dijital olarak düzenlenen dünyanın ilk moda haftası etkinliği oldu. 

Şimdi gör, şimdi al

150'den fazla tasarımcı ve marka, koleksiyonlarını 24-30 Mart tarihleri ​​arasında Alibaba Group'un e-ticaret platformu Tmall aracılığıyla sergiledi. Görüntüleme deneyimini zenginleştirmek için, bazı tasarımcılar ilhamlarını hayranlarıyla gerçek zamanlı olarak paylaşmak için kamera kullanırken, diğerleri de izleyicinin podyum ürünlerini telefonlarıyla satın almasına izin veren "See Now, Buy Now" formatından yararlandı. Böylelikle tüketiciler, hem mevcut sezondan ürün satın alabildiler hem de markaların sonbahar koleksiyonlarından ön sipariş verebildiler. 

İlk gün açılış defileleri 2.5 milyon kez izlendi. Moda haftasının sonunda, etkinliğin yayınları toplam 11 milyondan fazla görüntülemeye ulaştı. Brüt mal hacminde 2,82 milyon dolardan fazla bir artış sağladı.

Pandemi boyunca devam eden satışlar

İtalyan moda markası Pinko, Şangay Moda Haftası'nda koleksiyonunu tanıtan ilk markalardan biri oldu. İki haftadan kısa bir sürede Pinko, şu anki koleksiyonunu sanal bir zemine aktardı ve ürünlerinin satılabilmesi için "See Now, Buy Now" bölümüne özel bir defile düzenledi. Pinko'nun CEO'su ve kurucusu Pietro Negra, dijital defile deneyiminin çok olumlu olduğunu söyledi. Negra, yeni dijital formata katılmanın, inovasyona değer veren marka için oldukça önemli olduğunu belirtti. Dijital teknolojilerin kullanımı, Pinko'nun Çin'deki satışları sürdürmesine ve corona virüs salgını sırasında müşteri ilişkilerini canlı tutmasına izin verdi.

Negra, markanın Tmall'da tüketicilerle daha fazla etkileşim kurmak için canlı yayınlara daha fazla yatırım yapacağını söyledi. Özellikle genç tüketicilerin yoğun bulunduğu Çin'de, markaların dikkatlerini ve sadakatlerini kazanmak için çabalarını artırmaları gerektiğini açıkladı.

Sürdürülebilir çözümlerin artışı

Çevre dostu ayakkabı markası Rothy, hikayesini ve ürünlerini tüketicilere tanıtmak için canlı yayını kullandı. Rothy'deki Çin büyüme bölümüne başkanlık eden Michelle Tang, San Francisco merkezli şirketin gelecekteki ürün yeniliğini ve müşteri deneyimlerini bilgilendirmek için ilk elden geri bildirimden faydalandıklarını söyledi. Tamamen dijital etkinliğin, Rothy'nin marka ahlakına da uygun olduğunu belirten Tang, dijitalin hem online hem de fiziksel endüstriyi daha sürdürülebilir çözümlere yönlendirmesine izin verdiğinin altını çizdi.

Yeni kitleye daha kolay ulaşmak

Gelişen ve bağımsız tasarımcılar için, Şangay Moda Haftası ile birlikte ilerlemek, onlara sadece ticari faaliyetlerinin salgın sırasında devam etmesini sağlamak için bir platform sunmadı. Aynı zamanda Alibaba'nın aylık 800 milyondan fazla aktif kullanıcısına ulaşmalarına da yardımcı oldu. Kısacası tasarımcılar ve markalar, belki de hiçbir zaman ulaşamayacakları bir kitlenin de ilgisini çekti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.