Açık bankacılık temelli API platformu Yapily, 13 milyon dolar yatırım aldı

Yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Yapily, 13 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Açık bankacılık temelli API platformu Yapily, 13 milyon dolar yatırım aldı

Londra merkezli bir açık bankacılık platformu olan Yapily, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında 5,4 milyon dolar yatırım almıştı. Bugün ise yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Yapily, 13 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Servis sağlayıcılarının bankalarla çalışmasını kolaylaştırmak adına çözümler üreten Yapily, 2017 yılında Stefano Vaccino tarafından kuruldu. Revolut'un yatırımcıları arasında da bulunan Lakestar liderliğinde gerçekleşen 13 milyon dolarlık A serisi yatırım turuna şirketin halihazırda yatırımcıları konumunda bulunan HV Holtzbrinck Ventures ve LocalGlobe'un katıldığını da ekleyelim.

2019 yılının Mayıs ayında HV Holtzbrinck Ventures ve LocalGlobe liderliğinde 5,4 milyon dolar yatırım alan Yapily'nin diğer yatırımcıları arasında ise TransferWise kurucu ortaklarından Taavet Hinrikus, Twillio CTO'su Ott Kaukver ve Roberto Nicastro yer alıyor.

Alınan 13 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin aldığı toplam yatırımın 18 milyon doların üzerinde çıktığını da ekleyelim. Yapily'nin değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Açık bankacılık temelli bir API platformu olarak hizmet veren Yapily'nin müşterileri arasında Fortune 500 şirketlerinden tutun da hızla büyüyen fintechlere kadar pek çok firma mevcut. 

Yapily'nin sunduğu API platformu muhasebe şirketleri, ödeme alanında hizmet veren şirketler, kripto para sağlayıcıları, dijital cüzdan uygulaması üzerine odaklanan firmalar ve e-ticaret şirketleri tarafından kullanılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.