Abu Dabi merkezli tarım girişimi Pure Harvest Smart Farms, 20.6 milyon dolar yatırım aldı

Pure Harvest Smart Farms, aldığı yeni yatırımla Abu Dabi'deki mevcut alanında ve Al Ain ile Riyad'daki yeni çiftliklerinde üç yıl boyunca en az 10 hektar tarım alanına sahip olacak.
Abu Dabi merkezli tarım girişimi Pure Harvest Smart Farms, 20.6 milyon dolar yatırım aldı

Abu Dabi merkezli tarımsal teknoloji şirketi Pure Harvest Smart Farms, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'daki sürdürülebilir seraların kiralanması ve devamlılığın sağlanması için Wafra International Investment Company'den 20,6 milyon dolar yatırım aldı. Ancak Wafra'nın girişime 100 milyon dolar daha taahhütte bulunduğunu hatırlatalım.

Pure Harvest Smart Farms, aldığı yeni yatırımla Abu Dabi'deki mevcut alanında ve Al Ain ile Riyad'daki yeni çiftliklerinde üç yıl boyunca en az 10 hektar tarım alanına sahip olacak. Girişim gelecek yıl üretim kapasitesini de on beş kat artıracağını açıkladı. Pure Harvest'ın kurucusu Sky Kurtz, corona virüs pandemisinin, özellikle taze, besin açısından zengin gıdalar için duyulan ihtiyacı artırdığını vurgularken, girişim olarak bu konudaki ihtiyaçları karşılamayı hedeflediklerini belirtti.

Kuveyt Sosyal Güvenlik Kamu Kurumu'na ait bir varlık yönetimi iştiraki olan Wafra, yaklaşık 6 milyar dolarlık varlığa sahip. Wafra International Investment Company'nin Genel Müdürü Ghazi Al-Hajeri de yatırım sonrasında Pure Harvest Smart Farms'ın yönetim kuruluna katılacak.

Pure Harvest'in serası, yazılım ve donanım aracılığıyla sıcaklık ve nem seviyelerini kontrol ediyor. Geleneksel tarla tarımı ile karşılaştırıldığında, şirketin tarımsal teknoloji modeli 32 kat daha fazla su tasarrufu sağlıyor. Ayrıca alan başına 17 ila 23 kat daha fazla gıda üretimi gerçekleştirilebiliyor. Üretim, ithal taze gıdalardan yaklaşık yüzde 20 ila 40 daha ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor. Sonuç olarak Pure Harvest, hem verimi artırıyor hem de maliyetleri azaltıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.