İnternet kullanımındaki değişimleri tahmin edip önlem almak için yapay zeka algoritmaları kullanılabilir

COVID - 19 salgını ile evde geçirilen zaman ile internet kullanımı da doğru orantılı olarak artmakta; bu dönemdeki deneyimlerin yapay zeka ile desteklenmesi önümüzdeki dönemler için algoritmaların geliştirilmesine yardımcı olabilir.
İnternet kullanımındaki değişimleri tahmin edip önlem almak için yapay zeka algoritmaları kullanılabilir

Birkaç haftadır COVID - 19 salgını ile normalde tükettiğimiz temel gıda, temizlik ürünlerindeki artışla birlikte medya kullanımı da arttı. Netflix, YouTube, Facebook, Disney gibi şirketlerin birçok ülkede yayın kalitelerini düşürmesi, internette zaman geçirmenin yükselmesi ile birlikte server'larda yaşanan yoğunluk ve hızın azalmasıyla operatörleri önümüzdeki günlerde daha zor günler bekliyor gibi görünüyor. Henüz Türkiye'de bu konuda herhangi bir net açıklama gelmemiş olsa da Verizon, AT&T gibi operatörler bir yandan MoU artışı gözlemlerken internet hızlarında sorunlar yaşadığını belirtmekte.

Özellikle evden çalışmanın artması ile birlikte yapılan aktivitelerde de değişim gözlemlenmekte. Verizon'un son açıklamalarına göre üretkenlik ve ortak çalışma uygulamalarında %42, günlük VPN kullanımında %52 artış gözlemlenmiş. ABD'deki günlük kullanımda %60 - 70 civarında artış görüldüğünü belirten kaynaklar, tatil dönemleri ya da önemli etkinliklerin olduğu günlerdeki artıştan daha fazlasını daha uzun bir süre boyunca yaşayacak gibi görünüyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.