Bill Gates, 7 potansiyel Corona virüs aşısı için yeni fabrikalara milyarlarca dolar finansman sağlayacak

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, The Daily Show'a yaptığı açıklamada, Gates Vakfı'nın corona virüs salgınıyla mücadele etmek için hükümetlerden daha hızlı seferber olabileceğini söyledi
Bill Gates, 7 potansiyel Corona virüs aşısı için yeni fabrikalara milyarlarca dolar finansman sağlayacak

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, The Daily Show'a yaptığı açıklamada, Gates Vakfı'nın corona virüs salgınıyla mücadele etmek için hükümetlerden daha hızlı seferber olabileceğini söyledi. Gates, vakfın bulaşıcı hastalıklar konusunda derin bir uzmanlığı olduğundan, salgını düşündüklerini ve daha hazırlıklı olmak için bazı şeyleri finanse ettiklerini söyledi. Erken yapılan yatırımların tedavi sürecini hızlandırabileceğini belirtti.

Bill Gates, mevcut aşı adaylarından ilk 7'sini seçtiğini ve onlar için üretim kapasitesi geliştirdiğini söyledi. Gates, eş zamanlı olarak test etme ve üretim kapasitesini artırmanın önemli olduğunu, geliştirme sürecinin yaklaşık 18 ay sürebileceğine inandığı bir aşının, en iyi en hızlı geliştirilmiş versiyonuna ulaşmak için çaba harcadıklarını da belirtti. Bu noktada Gates'in aşı geliştirilmesi için milyarlarca dolar harcayacağını da belirtelim.

Bunun yanı sıra Bill ve eşi Melinda Gates'in corona virüsün tedavisi için 100 milyon dolar bağışladığını hatırlatalım. Bill & Melinda Gates Foundation, 100 milyon doların virüsün tespiti ve izolasyonu ile tedavi çalışmalarını artırmak, Afrika ve Güney Asya’daki risk altındaki nüfusları korumak; aşıların, ilaçların ve teşhislerin geliştirilmesini hızlandırmak için bağışlandığını açıklamıştı. Ayrıca Bill & Melinda Gates Foundation, corona virüs salgınını önlemek için farklı önlemler alınmasına da yardım ediyor. Vakıf, Washington eyaletinde enfeksiyon riski olanlara evde corona virüs test kitleri sağlayan bir projeye fon sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.