SoftBank, 3 milyar dolarlık WeWork hissesi satın alma planından vazgeçiyor

SoftBank, şirketin kurucu ortağı Adam Neumann'dan 970 milyon dolar da dahil olmak üzere diğer yatırımcılardan ve çalışanlardan 3 milyar dolarlık WeWork hissesi satın alma planından vazgeçtiğini açıkladı.
SoftBank, 3 milyar dolarlık WeWork hissesi satın alma planından vazgeçiyor

SoftBank, şirketin kurucu ortağı Adam Neumann'dan 970 milyon dolar da dahil olmak üzere diğer yatırımcılardan ve çalışanlardan 3 milyar dolarlık WeWork hissesi satın alma planından vazgeçtiğini açıkladı. Bu karar WeWork'ün SoftBank'in 1,1 milyar dolarlık bir kredi limitinden yararlanamayacağı anlamına da geliyor.

WeWork'ün özel yönetim kurulu komitesi ve Benchmark'ın ortağı Bruce Dunlevie ve Coach CEO'su Lew Frankfort, Business Insider'a yaptığı açıklamada SoftBank'in hisse alımını durdurduğunu onayladı. Dunlevie ve Frankfort yaptığı açıklamada, bu gelişmeye şaşırdıklarını ve hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti. Ayrıca dava da dahil olmak üzere tüm yasal seçeneklerini değerlendireceklerini söyledi. Dunlevie ve Frankfort, SoftBank'i daha önce de anlaşmayı geri çekerse diye yasal işlemlerle tehdit etmişti.

Bloomberg daha önce SoftBank'ın hisse alımını bırakma kararını bildirmişti. SoftBank, başarısız halka arz planından sonra WeWork'ü kurtarmanın bir parçası olarak geçen sonbaharda 3 milyar dolarlık ihale teklifini açıkladı. Teklife göre hisselerin yaklaşık 970 milyon doları WeWork'ün kurucu ortağı olan Adam Neumann'dan alınacaktı. İhale teklifinin sona ermesi New York saatiyle çarşamba gece yarısı sona erecekti.

Teklifi bırakma kararı muhtemelen SoftBank ve WeWork'ün diğer yatırımcıları arasındaki gerilimi artıracak. Benchmark, ihale teklifinin bir parçası olarak SoftBank'e 340 milyon dolarlık WeWork hissesi satmayı planlıyordu. SoftBank'in diğer yatırımcılardan 1,5 milyar dolar daha WeWork hissesi alması bekleniyordu.

Ancak bu noktada SoftBank'in işlemden vazgeçmesinin çok da şaşırtıcı olmadığını belirtmek gerek. Zira WeWork artık karlı bir iş olmaktan çıktı ve her geçen gün ciddi kayıplar yaşıyor. SoftBank de muhtemelen bunun altına girmek istemiyor. Yine de şirketin söz verdiği bir anlaşmadan dönmesinin sonuçlarının ne olacağını ilerleyen dönemde hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.