50 milyon dolar yatırım alan üretkenlik aracı Notion'ın değerlemesi 2 milyar dolara ulaştı

Küresel COVID-19 salgınının ortasında Notion'ın uzaktan çalışanlara verdiği destek yatırım turunu kapatmaya yardımcı oldu.
50 milyon dolar yatırım alan üretkenlik aracı Notion'ın değerlemesi 2 milyar dolara ulaştı

Daha önce sizler için incelemesini yaptığımız üretkenlik aracı Notion, Index Ventures liderliğindeki bir turda 50 milyon dolar yatırım aldığını ve bu yatırımla birlikte değerlemesinin 2 milyar dolara ulaştığını açıkladı. The New York Times gazetesinde yayınlanan habere göre, küresel COVID-19 salgınının ortasında Notion'ın uzaktan çalışanlara verdiği destek yatırım turunu kapatmaya yardımcı oldu. Zira şirketin son birkaç hafta içinde rekor seviyede yeni müşteri kayıtlarına ulaştığı belirtiliyor.

Değerlemenin yanı sıra yeni finansmanın, corona virüs pandemisi göz önüne alındığında bile dikkate değer olduğunu söyleyebiliriz. Zira böyle bir dönemde yatırım almak hiç kolay değil. 50 milyon dolarlık yeni turdan önce Notion sadece 10 milyon dolar yatırım almıştı. Product Hunt'a göre, şirketin “melek yatırım turu” olarak nitelendirdiği son tur, 800 milyon dolarlık bir değerlemeyi de beraberinde getirmişti.

COVID-19'un yeni fonlamanın arkasındaki motivasyon olduğunu söyleyebiliriz. The New York Times, yeni yatırım turunun Notion'ın kurucusu ve CEO'su Ivan Zhao ile Notion'ın COO'su Akshay Kothari tarafından kabul edildiğini ve geçtiğimiz hafta 36 saat içinde tamamlandığını bildirdi. Değerlemenin 2 milyar dolara ulaşmasıyla yeni finansman, Kothari tarafından bu karanlık zamanlarda bir "istikrar sinyali” olarak tanımlandı.

Uzaktan çalışmanın 2020'de COVID-19 ile birlikte patladığını söylemek mümkün. Uzaktan çalışma odaklı ürünleri olan şirketler, kullanıcı sayılarında ciddi artışlar gördü. Microsoft Teams hizmeti 12 milyon yeni ve 1 haftada 44 milyon kullanıcıya ulaşırken, rakip Slack ise günde 9 bin yeni kullanıcıya ulaştı ve platform günde 1 milyar dakikadan daha fazla kullanıldı.

Her teknoloji şirketi küresel pandemi sırasında gelişim gösteremeyecek ancak bazıları bu konuda şanslı görünüyor. Notion da şanslı girişimlerden biri. Yeni fon da dahil olmak üzere, Notion bugüne kadar 60 milyon dolar topladı. Girişimin önceki yatırımcıları arasında Sequoia Capital, A.Capital Ventures ve Twitter'ın eski başkan yardımcısı Elad Gil de dahil olmak üzere bir dizi bireysel yatırımcı yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.