Corona Virüs Salgınına Bakış Açısı [Araştırma Raporu]

COVID – 19 devam ederken daha fazla birey bu durumdan etkileniyor. Gündelik alışverişten etkinliklere, çalışma şeklinden beklentilere kadar birçok konuyu derinden etkileyen salgının yansımalarına dair raporu keyifle okumanızı dileriz.

COVID - 19 salgını ile hayata bakış açımızın değiştiği kesin; salgın süresince yaşadıklarımız ve edindiğimiz alışkanlıklar bundan sonraki hayatımızı değiştirecek etkiler bırakabilir. Birkaç ay önce bir virüsün günlük hayatımızı bu kadar farklılaştıracağını büyük ihtimalle çoğumuz tahmin etmiyorduk. 

Bugüne kadar kaynakları tüketme biçimimiz, günlük hayatta kullandığımız araçlar, yoğun üretim ağı, teknoloji gibi birçok etken ile yaşam alanlarımız farklılaştı. Önümüzdeki dönemlerde de başka salgınlar bizimle birlikte olmaya devam edecek; bu nedenle bundan sonra yaşam şeklimizi farklılaştırmamız ve alışkanlıklara adapte olmamız gerekecek.

İş yaşamında da belki de önümüzdeki dönemde daha çok evden çalışılacağı bir sisteme geçilmesi, daha verimli öngörüler için veri bazlı çözümlere yatırım yapılması gibi değişiklikler de görülebilir. Hammadde teslimatının gecikmesi ile önde gelen şirketlerin bile tahminlerini aşağı çektiğini düşündüğümüzde alternatif üretim yollarının aranması, tedarik zincirinin farklılaşması ve olası problemler için daha etkili algoritmaların üretilmesi söz konusu olabilir.

Günlük hayatta bilgi alınan kaynakların daha da kritik hale geleceği bu dönem ile sosyal medyadaki görünürlük herkes için daha önemliyken birçok marka ve bireyin buradan sesini duyurması bir yana sosyal medya sitelerindeki altyapılardan anlık analizler kitlelerin düşünce biçimlerinin daha kolay belirlenmesini sağlayarak farklı öngörüler yaratılmasına yardımcı olabilir.

Ne zaman biteceğini ya da yavaşlayacağını net olarak bilemediğimiz salgının önümüzdeki ay beklentileri nasıl değiştireceğini takip etmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.