Apple popüler hava durumu uygulaması Dark Sky'ı satın aldı

Apple popüler hava durumu uygulaması Dark Sky'ı satın aldı. Satın almayı kendi resmini web sitesi üzerinden duyuran Dark Sky uygulamasının Android sürümü ise yayından kaldırılacak.
Apple popüler hava durumu uygulaması Dark Sky'ı satın aldı

Hava durumu uygulamalarının en büyük dezavantajlarından birisi farklı yerlerde bulunan kullanıcılara merkezi veriler sunması. Ülkemizde olduğu gibi dünyanın pek çok yerine genellikle resmi meteoroloji merkezlerinin ya da müdürlüklerinin verileri işleniyor ve kullanıcılara sunuluyor.

Örnek vermek gerekirse bir ilçede yaşıyorsanız, bağlı bulunduğunuz şehrin hava durumu ile ilçenin hava durumu arasında farklıklar oluyor. Aynı şekilde ölçümün yapıldığı nokta şehrin bir diğer tarafında, ancak siz diğer öbür tarafında oturmanız durumunda, anlık hava durumu birbirini tutmuyor. İşte popüler bir hava durumu uygulaması olan Dark Sky, kullanıcılarına tam olarak bulundukları konumun hava durumu veriyor olması ile bir hayli popüler hale gelmişti.

Dark Sky'ın bir diğer özelliği ise hava durumu tahmini yapması ve geçmişten gelen hava durumlarını da veritabanında saklıyor olması. Bunun yanı sıra kullanmak isteyenlere Dark Sky API'nı da sunan girişim, Apple tarafından satın alındığını kendi blogu üzerinden duyurdu.

Satın almayla birlikte Dark Sky uygulamasının iOS uygulaması çalışmalarına aynen devam edecek. Ancak yapılan açıklamaya göre Dark Sky uygulamasının Android sürümü indirmelere kapandı ve 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle buradaki servisler durdurulacak. Yine Dark Sky'ın API'ları da 2021 yılının sonu itibariyle kapatılacak. Kısacası Dark Sky uygulaması satın alma sonrasında sadece iOS cihazlarına hizmet verir hale gelecek. 

Apple şimdilik iOS cihazlara yüklü olarak gelen kendi Weather (Hava Durumu) uygulaması için yeni bir yol haritası paylaşmadı. Ancak Dark Sky ekibinin ve ellerinde tuttukları veri setinin yakın gelecekte Apple'ın kendi hava durumu uygulamasına gelecek bir güncellemede önemli bir yere sahip olabileceği ortada. Özellikle Apple'ın satın alma sonrasında uygulamanın iOS dışındaki ekosistemle ilişiğini kesme çabası da burada net duruş olduğunu gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.