Softtech’in Almanya’da kurduğu fintech iştiraki Maxi Digital'den yeni ürün: ParaGönder

Softtech’in Almanya’da faaliyet gösteren iştiraki Maxi Digital, yurt dışından Türkiye’deki İş Bankası hesabına para transferi yapma imkânı sunan “ParaGönder” isimli bir mobil uygulama geliştirdi. Uygulama, corona virüs salgını sebebiyle evlerden çıkmadan Almanya’dan Türkiye’ye para gönderilebilmesi için 30 Nisan’a kadar ücretsiz transfer hizmetiyle sunulacak.
Softtech’in Almanya’da kurduğu fintech iştiraki Maxi Digital'den yeni ürün: ParaGönder

Almanya'ya 60'ların başında  İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra oluşan iş gücü açığını kapatmak için 2 bin 500 Türk göç etti. Gidenlerin planı birkaç yιl çalιştιktan sonra Türkiye’ye geri dönmekti. Ama birçoğunun bu planı gerçekleşmedi. Bugün ülkede üçüncü nesle ulaşan yaklaşık 3 milyon Türkiye kökenli vatandaş var. Bunların pek çoğunun Türkiye ile hem kültürel hem de ekonomik ilişkileri oldukça canlı. Bu durum aynı zamanda iki ülke arasında finansal araçların oldukça etkin kullanılmasını da sağlıyor. Bu alandaki ihtiyaca hızlı ve kolay cevap veren hizmetler öne çıkıyor. Softtech’in Almanya’da kurduğu fintek iştiraki Maxi Digital,Türkiye’ye para transferlerini kolaylaştıracak ParaGönder isimli mobil uygulamasıyla bu alandaki boşluğu doldurmaya aday.

Almanya'da yaşayan Türkiye kökenli vatandaşlar uygulama ile Almanya’da faaliyet gösteren tüm bankalardan, şubeye gitmeden birikimlerini Türkiye’deki İş Bankası şubelerine transfer edebilecek. Şirket, şu anda Euro gönderimi yapılabilirken en kısa zamanda lira gönderim hizmetini de devreye almayı planlıyor. Maxi Digital Genel Müdürü Salih Zeki Çimen, "Almanya’dan başlattığımız uygulamayı İngiltere’den Rusya’ya, Orta Doğu’dan ABD ve Çin’e ulaştıracağız" diye konuşuyor.

Uygulamanın 30 Nisan’a kadar ücretsiz sunulacağını söyleyen Çimen bunun nedenini şöyle açıklıyor: “Dünyaca olağanüstü günlerden geçiyoruz. Bu dönemde insanların, şube çalışanlarımızın ve tüm toplumun sağlığı her şeyden önce geliyor. Biz de bu süreçte sorumluluk alarak uygulamamızı devreye aldık. Kullanıcılarımız para göndermek için kendilerini ve yakınlarını riske atmasınlar, evlerinin sağlıklı ortamında işlemlerini gerçekleştirebilsinler istiyoruz."  

2 bin 500 bankadan işlem yapılabilecek

Ekim 2019'da kurulan şirketin ilk uygulaması olan ParaGönder, Ödeme Sistemleri Yönetmelik Kanunu (PSD2)'ye geçişini tamamlamış tüm Alman bankalarından Türkiye'ye para gönderme imkânı sağlıyor. Bu da 2 bin 500’ün üzerinde bankadan işlem yapılabileceği anlamına geliyor. Çimen, "Yurt dışında yaşayanlar içinde özellikle genç nesiller mobil teknolojileri kullanmaya çok yatkın. Onların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak son derece pratik bir çözüm geliştirdik" diye konuşuyor.

İş Bankası yabancı ülkelerde şube açan ilk Türk bankası... Bu kapsamda ilk yurt dışı şubesi 1932'de Hamburg’da açılmış, Ancak bu şube İkinci Dünya Savaşı sırasında kapatılmış.1976'da Almanya’daki faaliyetlerine Frankfurt kentinde açılan temsilcilik ile yeniden başlamış. 1992'de ise Avrupa'daki faaliyetlerini üstlenmek üzere Türkiye İş Bankası’nın yüzde 100 iştiraki olan İşbank AG kuruldu.

ParaGönder nasıl çalışıyor?

ParaGönder, Almanya’daki bankalardan veya İŞBANK hesabından, Türkiye'deki herhangi bir İş Bankası şubesine son derece hızlı ve pratik bir şekilde para transferi gerçekleştirme olanağı sunuyor.

  • ParaGönder uygulamasını telefonunuza indirin ve kaydolun.
  • Para göndermek istediğiniz Alman bankası veya İŞBANK AG hesabını ekleyin.
  • ParaGönder’de kayıtlı hesaplarınız arasından işlem yapmak istediğiniz hesabı seçin, para göndermek istediğiniz kişinin IBAN numarası ve göndermek istediğiniz tutarı yazın, tüm bilgileri kontrol edin ve onaylayın.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.