Araç paylaşım uygulaması Via, 200 milyon dolar yatırım aldı

Araç paylaşım uygulaması Via, Exor'un liderliği üstlendiği E Serisi yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı.
Araç paylaşım uygulaması Via, 200 milyon dolar yatırım aldı

Araç paylaşım uygulaması Via, Exor'un liderliği üstlendiği E Serisi yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan yeni şirketler Shell, Macquarie Capital ve Mori Building olurken, mevcut yatırımcılar Pitango, 83North, Hearst Ventures, Ervington Investments, Planven Ventures, Broadscale Group ve RiverPark Ventures da bu turda karşımıza çıkıyor.

E Serisi ile birlikte toplam yatırım miktarını 500 milyon doların üzerine çıkaran Via'nın değerlemesi de 2,25 milyar doları aştı. Şirket, aldığı yeni yatırımı Almanya'nın Berlin şehrinde, ABD'nin Ohio eyaletinde ve Malta'daki faaliyetlerini başlatmak için kullanacağını açıkladı. Via'nın kurucu ortakları Oren Shoval ve Daniel Ramot, corona virüs salgınından dolayı ulaşımda sıkıntı yaşanan noktalar için yeni çözümler geliştirmeyi odağına aldıklarını da belirtti.

Araç paylaşım uygulaması, aynı yöne giden birden fazla yolcuyu veya ürünü gerçek zamanlı olarak bir araya getirmek için yapay zekayı kullanıyor. Böylelikle daha düşük maliyetli bir mobilite hizmeti sağlarken kentsel trafik sorunlarını ve aşırı araç kullanımını minimuma düşürmeyi hedefliyor. Via ile paylaşılan sürüşler yolcuların ortak bir noktada toplanmasını gerektiriyor. Servis gibi herkes ayrı bir noktadan alınmıyor.

Via, faaliyet gösterdiği birçok şehirde bir ViaPass hizmeti sunuyor. Bazı yerlerde, ViaPass'ler, katılımcı müşterilerin haftalık veya aylık olarak günde birkaç kez araç kullanmasına izin veren periyodik abonelikler olarak karşımıza çıkıyor. Diğer şehirlerde ise ViaPass, kullanıcıların paketler için ön ödeme yapmasına, indirimleri keşfetmesine veya toplu taşıma imtiyazlarını etkinleştirmesine izin vermek için kullanılıyor.

2013'te New York'ta hayata geçirilen girişim, şu anda 20'den fazla ülkede ve 70'den fazla şehirde kullanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.