3 Boyutlu Destek platformu üretilen 10 binden fazla siperliği 250’den fazla kuruma ulaştırdı

Türkiye'deki 3D yazıcı sahiplerine Twitter üzerinden yaptığı açık çağrı ile başlayan gönüllü bir kolektif üretim hareketi olan "3 Boyutlu Destek" binlerce gönüllüye ulaştı.
3 Boyutlu Destek platformu üretilen 10 binden fazla siperliği 250’den fazla kuruma ulaştırdı

Corona virüs salgını tüm dünya ile birlikte ülkemizde de hızla yayılıyor. Bu durumdan en çok etkilenenler ise şüphesiz sağlık çalışanlarımız oldu. Sağlık çalışanlarının en büyük ihtiyacı ise siperlik ve maskeler. Tam da bu noktada devreye giren 3 Boyutlu Destek platformu, gönüllüler ile sağlık çalışanları için siperlik üretmeyi hedefliyor.

Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre 19 Mart 2020 tarihinde bir grup genç mühendis arkadaşın sağlık çalışanlarının yüz siperliği ihtiyacına yönelik Türkiye'deki 3D yazıcı sahiplerine Twitter üzerinden yaptığı açık çağrı ile başlayan gönüllü bir kolektif üretim hareketi olan "3 Boyutlu Destek" binlerce gönüllüye ulaştı.

Gönüllü olarak siperlik üretiminde ve üretim için ihtiyaç duyulan hammadde desteğinde bulunmak isteyenlerin katıldığı 3 Boyutlu Destek​, kolektif üretim hareketinin aksiyon mekanizması olarak hizmet veriyor. 1 hafta içinde 81 ilden 2 bin 250’den fazla Kişi/Kurum’un dahil olduğu 3 Boyutlu Destek hareketine kayıtlı 3 boyutlu yazıcı sayısı 3 bin 500 adedi de geçti.

3 bin 500 Adetten fazla 3 boyutlu yazıcı ile Türkiye genelinde üretime başlanarak ilk teslimatların 23 Mart 2020 tarihinde www.3boyutludestek.org adresi üzerinden talepte bulunan ihtiyaç sahiplerine İstanbul’da Türkiye Motosiklet Platformu’nun desteği ile ulaştırıldı.

Gönüllü bir ekip ile üretilen 10 binden fazla siperlik 250’den fazla kuruma ulaştırıldı. 3 boyutlu yazıcısı olan herkesin 3boyutludestek.org adresinden form doldurarak "3 Boyutlu Destek" platformuna katılabileceğini de ekleyelim. Ham madde ve diğer konularda 3 Boyutlu Destek platformuna destek olmak isteyen kişi ve kurumlar ise [email protected] adresinden e-posta atabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.