Geometri problemlerinin çözümünü kolaylaştıran uygulama: GeoGebra 3D Calculator

GeoGebra 3D Calculator adlı uygulama, üç boyutlu cisimlerin anlaşılmasını daha kolay hale getiriyor.
Geometri problemlerinin çözümünü kolaylaştıran uygulama: GeoGebra 3D Calculator

3 boyutlu cisimlerle ilgili geometri problemlerini çözmenin en güzel yolunun, o cismi olduğu gibi üç boyutlu şekilde görmek olduğunu söyleyebiliriz. Kağıt üzerinde, ezberlediğimiz kurallar ve formüller işe yarasa da çözüm yolunu anlamak için cismin kendisini görmek daha önemli ve akılda kalıcı. GeoGebra 3D Calculator adlı uygulama da üç boyutlu cisimlerin anlaşılmasını daha kolay hale getiriyor.

Hem App Store'da hem de Google Play Store'da ücretsiz olarak bulabileceğiniz GeoGebra 3D Calculator'ı kullanmak için herhangi bir üyelik oluşturmanız gerekmiyor. Uygulamayı cihazınıza indirdikten sonra direkt olarak kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Öncelikle GeoGebra 3D Calculator için kamera erişimine izin vermeniz gerekiyor. Akabinde artırılmış gerçeklik yardımıyla bir yüzey belirliyorsunuz ve o yüzeyin üzerinde 3 boyutlu olan dilediğiniz geometrik cisimle ilgili hesaplamalar yapabiliyorsunuz. 

Artırılmış gerçeklik yardımıyla problem çözümü

Üç boyutlu matematik problemlerini daha kolay bir şekilde çözmenize yardımcı olan uygulama, grafikler ve üç boyutlu geometrik yapılar oluşturmanızı sağlıyor. Akabinde sonuçlarınızı kaydedip başkalarıyla da paylaşabiliyorsunuz. Artırılmış gerçeklik etkinken, nesneleri herhangi bir yüzeye yerleştirebiliyor ve o nesnelerin etraflarında dolaşabiliyorsunuz. Ayrıca uygulamada bulunan hesap makinesi sayesinde birçok zor matematik problemini de çözebiliyorsunuz. GeoGebra 3D Calculator'ın fonksiyonlar ve trigonometri gibi alanlardaki problemin çözümünü kolaylaştırdığını söyleyebiliriz.

GeoGebra 3D Calculator'ı iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan indirebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.