Online teslimat uygulamaları için fiyat karşılaştırma servisi: Deliveri

Oldukça kısa bir süre önce yayına alınan Deliveri, talebe dayalı online market alışverişi uygulamalarının tek platformda kıyaslanmasına olanak sağlıyor.
Online teslimat uygulamaları için fiyat karşılaştırma servisi: Deliveri

Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını ile birlikte hemen hemen tüm dünya kendini evlere kapattı. Hastalığın yayılmasını önlemenin en etkili çözümlerinden biri olan evde kalmak, beraberinde bazı alışkanlıklarımızın değişmesine de neden oldu. Değişen alışkanlıklarımızdan en önemlisi ise hiç şüphesiz market alışverişi.

Bir süredir online teslimat uygulamaları hayatımızın bir parçasıydı, ancak evden çıkamadığımız şu günlerde bu uygulamaları kullanma oranımızın da bir hayli yükseldiğini söyleyebiliriz. Birçoğumuzun maddi olarak da sınandığı içinde bulunduğumuz bu dönemde, alışveriş yapmak için online platformları tercih ediyorsak kendimizi daimi bir kıyaslama içerisinde buluyoruz. Bu kıyaslamalarla gelen "Kim daha hızlı getirir? Aynı ürün nerede daha ucuzdur? Minimum sepet tutarı ve getirme ücretleri nelerdir?" soruları da yepyeni bir uygulamanın doğmasına neden oldu; Deliveri.

Tüm uygulamalar tek platformda kıyaslanabiliyor

Oldukça kısa bir süre önce yayına alınan Deliveri, talebe dayalı online market alışverişi uygulamalarının tek platformda kıyaslanmasına olanak sağlıyor. Hem App Store'da hem de Google Play Store'da mevcut olan uygulamayı cihazınıza indirdikten kullanmak için üyelik oluşturmanız gerekmiyor, ancak konum servislerine izin vermeniz gerekiyor. Böylelikle çevrenizde hangi uygulamaların aktif olduğunu ve hangi uygulamanın size daha hızlı ulaşacağınızı görebiliyorsunuz.

Kategorilerin geliştirilmesi gerekiyor

Deliveri, her ne kadar ürün ve hız konularında kayda değer kıyaslamalar yapıyor olsa da bu kıyaslamalar kullanıcıyı biraz zorlayabiliyor. Örneğin; kahve aradığınızda karşınıza filtre kahve de kahve makinesi de çıkıyor. Su aradığınızda yarım litrelik suyu ve damacana suyu aynı listede görebiliyorsunuz. Ancak bu noktada uygulamanın çok yeni olduğunu bir kere daha hatırlatalım. Bu sebepten ilerleyen dönemde arama kategorilerinin daha da geliştirileceğini öngörebiliriz. 

Platformda minimum sepet tutarından kampanyalara kadar birçok bilgiyi bulmak mümkün. Ancak kampanyalar, kendine özel bir bölüm olmasına rağmen gelişigüzel bir şekilde yayılmış durumda, o yüzden aradığınızı bulamadığınız durumlar olabiliyor. Bunun yerine kullanım kolaylığı açısından her uygulamaya ayrı ayrı bakabileceğimiz bir bölüm olmasını tercih ederdim. Deliveri'de seçtiğiniz ürün için sipariş özeti de görebiliyorsunuz. Bu özette minimum sepet tutarına ulaşmak için ödemeniz gereken miktar ve getirme ücreti gibi bilgiler yer alıyor.

Sonuç olarak Deliveri'nin ihtiyaçları karşılayan bir uygulama olduğunu, ancak geliştirilmesi gereken bazı yönlerinin bulunduğunu söyleyebiliriz.

Platformu App Store'dan veya Google Play Store'dan indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.