Binaları ısıtan sunucular geliştiren Qarnot, 6,5 milyon dolar yatırım aldı

Montrouge merkezli girişimin paylaştığı bilgilere göre Qarnot, 6,5 milyon dolar yatırım aldı.
Binaları ısıtan sunucular geliştiren Qarnot, 6,5 milyon dolar yatırım aldı

Qarnot’un kripto para madenciliği yapan bir ısıtıcı geliştirdiğini 2018 yılının Mart ayında sizlere aktarmıştık. 2010 yılında Miroslav Sviezeny ve Paul Benoit tarafından Fransa'da kurulan bir girişim olarak karşımıza çıkan Qarnot, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Montrouge merkezli girişimin paylaştığı bilgilere göre Qarnot, 6,5 milyon dolar yatırım aldı.

Akıllı binalar için donanım ve yazılım çözümleri geliştiren bir platform olan Qarnot, içinde sunucular bulunan elektrikli ısıtıcılar geliştiriyor. Kullanıcılar Qarnot'un mobil uygulaması aracılığı ile bulundukları ortamdaki sıcaklığı da değiştirebiliyor. Kısacası Qarnot'un sunduğu teknoloji sayesinde müşterileri bilgisayar sunucularının ürettiği ve normal şartlarda boşa gidecek olan ısıyı binalarını veya kullandıkları suları ısıtmak için kullanabiliyor.

Qarnot tarafından geliştirilen elektrikli ısıtıcıların şu an için 1000'i aşkın noktada kullanıldığını da ekleyelim. Qarnot'un 6,5 milyon dolarlık yatırım turuna Banque des Territoires, Caisse des Dépôts, Engie Rassembleur d'Énergies, A/O PropTech ve Groupe Casino katıldı. 

Paylaşılan bilgilere göre alınan 6,5 milyon dolarlık yatırım Qarnot Computing'in araştırma - geliştirme çalışmaları için kullanılacak. Söz konusu 6,5 milyon dolarlık yatırımın ilk yatırımını 2014 yılının Ocak ayında alan Qarnot'un aldığı 4. yatırım olduğunu da ekleyelim. Qarnot Computing'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 10,6 milyon euroya çıktı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.