LC Waikiki ve Mavi online satışlarını durdurdu

Markaların çoğu online olarak hizmet vermeye devam etse de iki önemli markadan e-ticareti sonlandırma kararı geldi.
LC Waikiki ve Mavi online satışlarını durdurdu

Corona virüs salgınının etkileri tüm dünyada her geçen daha fazla hissediliyor. Birçok sektörü durma noktasına getiren corona virüs salgını ile perakende sektörünün mağazaları kapatıp e-ticarete döndüğü haberini geçtiğimiz hafta sizlerle paylaşmıştık. Ülkemizde her ne kadar sokağa çıkma yasağı gelmemiş, AVM'ler kapatılmamış olsa da her sektörden birçok marka fiziksel mağazalarını kapattı. Bu markaların çoğu online olarak hizmet vermeye devam etse de iki önemli markadan e-ticareti sonlandırma kararı geldi.

Mavi ve LC Waikiki, küresel etkisini sürdüren COVID-19 pandemisinde yaşanan kritik süreçte, çalışanlarının ve müşterilerinin sağlık durumlarını düşündüklerini ve bu yüzden dün itibarıyla online mağazalarının hizmetine bir süre için ara vereceklerini açıkladılar. İki marka da mevcut siparişlerin ulaştırılacağını belirtti. Mavi, sitenin açılmasından sonraki 90 gün içinde iadelerin yapılabileceğini açıkladı.

LC Waikiki, geçtiğimiz hafta iki depo çalışanının COVID-19 testlerinin pozitif çıktığını belirtmişti. Risk grubunda olan tüm çalışanlarının evlerine gönderildiğini, vakanın çıktığı depoların kapatıldığını ve 10 farklı lokasyondaki depoların da dezenfekte işlemlerinin gerçekleştirildiğini açıklamıştı. Ancak şirket şimdi tüm online operasyonu durdurma kararı aldı.

Şimdilik diğer markalardan herhangi bir açıklama gelmemiş olmasına rağmen önümüzdeki günlerde birçok markanın online alışverişleri de durduracağını öngörmek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.