Hücre ve gen terapisi girişimi ElevateBio, 170 milyon dolar yatırım aldı

ElevateBio'nun yan şirketlerinden AlloVir, COVİD-19 virüsüyle mücadelede bağışıklık sistemine yardımcı olabilecek bir T hürcesi terapisi üzerinde çalışıyor. 
Hücre ve gen terapisi girişimi ElevateBio, 170 milyon dolar yatırım aldı

Cambridge merkezli ElevateBio, bugün, B serisi turunu 170 milyon dolar ile kapattığını duyurdu. Ekonomik anlamda bir durağanlıkla karşı karşıya olmayı beklediğimiz bu dönemde, girişimlerin yatırım almaya devam etmesi oldukça iyi bir gelişme. 

Girişimin yatırım turuna yeni yatırımcı olarak The Invus Group, Surveyor Capital, EDBI ve Vertex Ventures katılırken, şirkete daha önce yatırım yapmış olan  F2 Ventures, MPM Capital, EcoR1 Capital, Redmile Group ve Samsara BioCapital de girişime destek verdi. 

Bir yıldan kısa bir süredir resmi olarak faaliyet gösteren girişim, yeni nesil hücresel ve genetik terapilerin geliştirilmesi konusunda uzmanlığa sahip. Girişimin, her biri belirli bir tür terapötik yaklaşımın geliştirilmesi ve üretilmesine adanmış portföyü altında yeni şirketler yaratarak çalıştığını da belirtelim. 

Bu yeni yatırım ile birlikte ElevateBio'nun aldığı toplam yatırım 300 milyon doları geçti. Girişim geçtiğimiz yıl, Seri A yatırım turunda İşveçli banka UBS’nin Oncology Impact Fund'ından 150 milyon dolar yatırım almıştı. 

Yatırımın ardından Ar-Ge çalışmaları için yeni ve geniş bir merkeze taşınan ElevateBio, T hücresi immünoterapisi üzerine çalışan AlloVir isimli bir şirket kurdu. Allovir, özellikle kök hücre transplantasyonlarından kaynaklanan virüslerle mücadele ediyor. Şirketin, kurulduğu dönemde  klinik çalışmaların ilerleyen aşamalarında olduğunu belirtelim.

Son olarak, girişimin HighPassBio adlı başka bir şirket kurduğunu söylemekte fayda var. HighPassBio'nun da T hücresine odaklanan bir terapi geliştridiğini  söylemek mümkün. Şirket, T hücresi terapileri kullanarak kök hücre ile ilgili hastalıkların tedavisine yardımcı olmayı amaçlıyor. Şirketin, özellikle bir nakilden sonra löseminin potansiyel olarak nüksetmesi üzerine çalıştığını söyleyelim.

COVİD-19 Salgınıyla birlikte girişim, salgına yönelik bir tedavi geliştirme amacıyla hareket etmeye başladı. Baylor College of Medicineile yaptığı araştırma anlaşmasının kapsamını genişleten AlloVir, bağışıklık sistemini tehlikeye atan etkenlere sahip hastalara yardımcı olabilecek bir T hürcesi terapisi üzerinde çalışıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.