BiSU: Corona virüs salgınında evde su tüketimi 1.6 katına çıktı

BiSU verilerine göre online su sipariş talebi bir haftada yüzde 60 artış gösterirken, pet su siparişlerine talep 5 kat arttı.
BiSU: Corona virüs salgınında evde su tüketimi 1.6 katına çıktı

Covid-19 salgınıyla birlikte tüketiciler, online market uygulamalarını tercih ederken, tüketim alışkanlıklarında da değişimler baş göstermeye başladı. Online su marketi BiSU pazarda yaşanan bu salgın etkisini, paylaştığı verilerle açıkladı.

Online su sipariş talebi bir haftada yüzde 60 arttı

Yaklaşık 200 bin haneye hizmet veren BiSU'nun açıkladığı verilere göre, Coronavirüs salgını gündeminin yükseliş gösterdiği 16-23 Mart tarihleri arasında damacana su siparişi talebi yüzde 60 arttı. Karantina döneminde tüketicilerin BiSU'dan verdiği siparişlerin de sıklaşmaya başladığını söyleyelim. BiSU verilerine göre, ortalama olarak bir hane 7 günde bir sipariş verirken, son bir hafta da bu ortalama 5 günde bir siparişe düştü. Cam damacana kullanıcıları ise  polikarbon damacana kullanıcılarına kıyasla son bir haftada daha fazla sipariş verdi.

Pet su siparişlerine talep 5 kat arttı

BiSU verilerine göre, son bir haftada tek kullanımlık pet suya olan sipariş talebinin de 5 kat arttığını belirtelim. Üstelik BiSU’nun hizmet verdiği 38 ilde de benzer oranda bir değişim yaşandığını söylemekte fayda var. 

Nakit ödeme yapan kullanıcıların yarısı kredi kartıyla online ödeme yaptı

Son zamanlarda temassız ödeme seçeneği sunan online market servislerinin yanı sıra BiSU da geçtiğimiz günlerde kullanıcılarına temassız güvenli teslimat özelliğini duyurmuştu. Bu sayede daha önce nakit ödeme yapan kullanıcıların yarısı son bir haftada kredi kartıyla online ödeme yaparak kendi sağlıklarını güvence altına alırken, toplum sağlığına da destek oldu. 

Bi'Market, risk grubundaki kullanıcılar için teslimat ücretini kaldırdı 

BiSU'nun kısa süre önce yayına alınan online market servisi Bi’market ise salgın günlerinde ciddi bir talep ile karşı karşıya kaldı.   İstanbul, Ankara ve İzmit’te kullanıcılarına hizmet veren Bi'market'te, sipariş talebi yaklaşık 4 kat arttıPaylaşılan bilgilere göre en çok talep edilen market ürünler arasında; patates, soğan, süt ve makarna bulunuyor.

Bu yoğun taleple birlikte toplum sağlığını önceliklendiren BiSU, risk grubundaki kullanıcılarının sağlığı için Mart ayı sonuna kadar Bi’market siparişlerinden teslimat ücreti alınmayacağını açıkladı.

Son olarak tüm dünyada sağlık çalışanlarına destek için saat 21:00’de yapılan alkışlama hareketine BiSU'nun da destek verdiğini ekleyelim. BiSU, tek tuşlu ana ekran logosunu sağlık çalışanlarına destek için “ Bu alkış sağlık çalışanlarımız için. İyi ki varsınız “ mesajıyla bir alkış ikonuna dönüştürdü. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.