Google’dan COVİD-19 mücadelesine ve küçük işletmelere 800 milyon dolarlık destek

Google, STK ve bankaların, küçük işletmeleri desteklemesine yardımcı olmak için 200 milyon dolarlık yatırım fonu ayırdı. Şirket, KOBİ'lere 340 milyon dolar Google Ads kredisi de tanımladı.
Google’dan COVİD-19 mücadelesine ve küçük işletmelere 800 milyon dolarlık destek

Google CEO'su Sundar Pichai paylaştığı twitter gönderisinde COVİD-19 mücadelesine toplamda 800 milyon dolar bağışladıklarını açıkladı. Pichai'nin açıklamasına göre Google, dünyanın dört bir yanındaki küçük işletmelere 340 milyon dolarlık Google Ads kredisi tanımladı.

Google'ın bu kapsamda Dünya Sağlık Örgütü ve 100'den fazla küresel devlet kurumu için 250 milyon dolar reklam bütçesi ayırdığını da söyleyelim. Google'ın bağış yaptığı 100'den fazla küresel devlet kurumu, COVİD-19'un yayılmasını önlemek için neler yapılabileceğine dair önemli bilgiler paylaşarak yerel topluluklara yardımcı oluyor. Geçtiğimiz ay Google'ın bu örgütlere 25 milyon dolar bağış yaptığını hatırlatalım.

Bunun yanı sıra şirket, finans kurumlarına ve STK'lara, KOBİ'ler için özellikle yardım fonları ve diğer kaynaklar hakkında duyurular yayınlayabilmesi için 20 milyon dolarlık reklam hibesi verdi.

Pichai'nin açıklamasına göre STK ve bankaların, küçük işletmeleri desteklemesine yardımcı olmak için 200 milyon dolarlık yatırım fonu da ayrıldı. Şirket şu anda bu yatırım fonu kapsamında ABD'deki Opportunity Finance Network ile birlikte çalışıyor. Bu çalışma ile ana finans kurumları tarafından yetersiz hizmet alan insanların ve toplulukların mali açıklarının kapatılması hedefleniyor. Daha önce şirketin, KOBİ'lerin karşılaştığı bu açıkları kapatmaya yardımcı olmak için Google.org üzerinden kâr amacı gütmeyen kuruluşlara 15 milyon dolarlık nakit hibe verdiğini de hatırlatalım. 

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi şirket KOBİleri desteklemek amacıyla, geçen yıl aktif hesabı olan tüm KOBİ'lere 340 milyon dolar Google Ads kredisi de tanımladı. KOBİler tanımlanan kredi bildirimlerini Google Ads hesaplarında görebilecek. Krediler, Google'ın reklamcılık platformlarında 2020'nin sonuna kadar geçerli olacak. 

Son olarak şirketin akademik enstitülere ve araştırmacılara Google'ın işlemci gücünden ve alt yapısından faydalanabilmeleri için 20 milyon dolar Google Cloud kredisi tanımladığını da belirtelim. Krediden faydalanmak isteyen araştırmacılar Google for Education sitesi üzerinden detaylara göz atabilir. .

Geçtiğimiz günlerde Apple, Microsoft ve LinkedIn'in COVİD-19 salgınıyla mücadeleye verdikleri destekleri size aktarmıştı. Google'ın da verdiği desteklerin artmasıyla ABD'nin ekonomik kriz boyunca itici gücünün Silikon Vadisi olacağını söylemek mümkün.  

 
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.