Corona virüs mücadelesinde Amazon, Apple ve Microsoft destekleri

Amazon, Apple ve Microsoft, yapılan bağışlar ve teknolojik kaynaklar ile COVID-19 salgınına karşı mücadeleye katkıda bulunuyor.
Corona virüs mücadelesinde Amazon, Apple ve Microsoft destekleri

Corona virüs tüm dünyayı sarmaya devam ederken, Amazon Apple ve Microsoft CEO'ları salgınla mücadeleye verdikleri destekleri açıkladı. Teknoloji devleri tarafından verilen destekler arasında sağlık ekipmanı bağışı, sağlık çalışanları için kişisel koruyucu ekipmanlar ve hatta enfeksiyonun küresel olarak yayılmasını takip etmek ve analiz etmek için üretilen yazılımlar yer alıyor. 

Apple'ın CEO'su Tim Cook, ABD ve Avrupa'daki sağlık çalışanlarının ihtiyaç duyabileceği kaynakları sağlarken, milyonlarca maske bağışladıklarını açıkladı. Şirketin daha önce Corona virüs konusunda toplamda 15 milyon dolar bağış yaptığını hatırlatalım. 

Amazon kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos ise Cumartesi günü yayınladığı bir blog gönderisi ile Amazon'un depoları ve lojistik operasyonlarında aldığı önlemleri paylaştı. Şu an için ABD'de insanların evin ihtiyaçları, bebek ürünleri ve medikal ürün alışverişleri için Amazon'u kullandığını belirtelim.Bezos, açıklamasında operasyon alanında çalışanların saatlik ödemelerine zam yaptığını duyururken 100 bin kişiye de istihdam sağlayacağını açıkladı.

Bezos, şirketin tam zamanlı çalışanlarına ve evden çalışamayan taşeron işçilerine dağıtmayı planladığı milyonlarca yüz maskesi için satınalma siparişleri vermiş olsa da, küresel arz sıkıntısı nedeniyle bu siparişlerin çok azının teslim edilebildiğini belirtti. Bunun yanı sıra Bezos'un açıklamasında bu kaynakların öncelikle ön saflardaki sağlık çalışanlarına gidebileceği ifade ediliyor. 

Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın da Cumartesi günü paylaştığı bir LinkedIn gönderisinde tüm Microsoft çalışanlarına gönderdiği e-postayı yayınlayarak şirketin attığı adımları ele aldı.  Telesağlık platformu yazılım çalışmalarını aktaran Nadella, John Hopkins Üniversitesi küresel COVID-19 onaylı vaka izleyici de dahil olmak üzere katkıda bulunduğu veri projelerini açıkladı. Bu arada ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC), COVID-19 için Microsoft'un sağlık chatbot teknolojisini temel çerçeve olarak kullanan bir chatbot değerlendirme aracını yayına aldığını hatırlatalım. 

Bunun yanı sıra şirket, dünya çapında okul kapanışları ile oluşan uzaktan eğitim açığının giderilmesi adına Teams ve Minecraft'ın kullanıldığının farkında. Microsoft, küresel araştırmalara  destek olmak için makine öğrenimi ve büyük veri projeleri üzerinde çalıştığını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta Microsoft’un Bilimsel Sorumlusu Eric Horvitz ise dünyanın dört bir yanındaki akademik kurumlardaki meslektaşlarının yanı sıra Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Politikası Ofisi ve Chan Zuckerberg girişimiyle ortaklaşa bir açık araştırma veri seti yayınladıklarını açıklamıştı.  COVID-19 Açık Kaynak Araştırma Veri Seti olarak adlandırılan veri setinin, virüs hakkında 29 binden fazla bilimsel makaleyi içerdiğini sizlere aktarmıştık.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.