Dünya Sağlık Örgütü'nden COVID-19 uygulaması: WHO MyHealth

Dünya Sağlık Örgütü, COVID-19 salgını sırasında kişileri bilgilendirmek için haberler, ipuçları, uyarılar ve daha fazlasını sunan resmi bir Android, iOS ve web uygulamasını yayına almaya hazırlanıyor.
Dünya Sağlık Örgütü'nden COVID-19 uygulaması: WHO MyHealth

İçinde bulunduğumuz kriz zamanında, ellerimizi yıkamak ve sosyal mesafeyi korumak dışında yapabileceğimiz en önemli şeylerden biri, hiç şüphesiz yanlış bilgi ile mücadele etmek. Bu amaçla, Dünya Sağlık Örgütü, COVID-19 salgını sırasında kişileri bilgilendirmek için haberler, ipuçları, uyarılar ve daha fazlasını sunan resmi bir Android, iOS ve web uygulamasını yayına almaya hazırlanıyor.

WHO MyHealth” adı altında sunulacak yeni uygulama, başlangıçta WHO Covid App Collective'i hayata geçiren gönüllü uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından önerildi. Ekip, diğer Google uzmanları ile birlikte eski Google ve Microsoft çalışanlarının yanı sıra, Dünya Sağlık Örgütü danışmanları ve büyükelçilerden oluşuyor. WHO MyHealth'in 30 Mart Pazartesi günü, hem Android hem de iOS için yayına alınacağı belirtiliyor.

Uygulamanın haberler, ipuçları, uyarılar dışında hastalığın teşhisine yardımcı olmak gibi planları da bulunuyor, ancak Android veya iPhone konum geçmişi ile COVID-19'dan etkilenmiş olanları takip etme seçeneğinin mevcut olup olmayacağı hakkında herhangi bir bilgilendirme yapılmıyor. Zira kişileri konum verilerini kullanarak izlemek, çeşitli gizlilik endişelerini de beraberinde getiriyor.

Google'ın Flutter ve Dart ekiplerinin bazı üyeleri, WHO MyHealth uygulamasının geliştirilmesine gönüllü olarak yardım ediyor ve danışmanlık yapıyorlar. Dünya Sağlık Örgütü, dünya üzerinde olumlu bir etki yaratmak isteyen deneyimli bir Flutter geliştiricisiyseniz, resmi WHO MyHealth uygulamasını aktif olarak oluşturan gönüllü ekibe katılmanıza imkan sağlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.