Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 12 ailesi aylarca ertelenebilir

Nikkei tarafından paylaşılan ve şirkete yakın kaynaklara dayandırılan bir rapora göre iPhone 12 ailesi normalde tanıtılacakları tarihten aylar sonra karşımıza çıkabilir.
Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 12 ailesi aylarca ertelenebilir

Corona virüs salgınının 2020 yılında karşımıza çıkması beklenen iPhone modellerini geciktirebileceğini sizlere geçtiğimiz Şubat ayında aktarmıştık. Bugün Nikkei tarafından paylaşılan ve şirkete yakın kaynaklara dayandırılan bir rapora göre iPhone 12 ailesi normalde tanıtılacakları tarihten aylar sonra karşımıza çıkabilir.

Apple'ın hem ülkemizde hem de yurt dışında online alışverişlerde belirlenen ürünlerin satışını 2 adet ile sınırlandırdığını daha önce sizlere aktarmıştık. Bunun temel nedeni ise Corona virüs salgını nedeniyle tedarik konusunda yaşanan sıkıntılar.

Benzer sorunların üretim konusunda yaşandığı da biliyor. Tam da bu nedenle normal şartlarda Eylül ayında düzenlenecek bir etkinlik ile tanıtılması beklenen iPhone 12 ailesi ve yeni Apple ürünleri aylar sonra karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

2020 yılında tanıtılması beklenen iPhone 12 modeli Apple'ın ilk 5G destekli telefon modeli olacak. Şu an için pek çok Apple çalışanı tıpkı diğer şirketlerde de olduğu gibi evlerinden çalışıyor. Nikkei'nin kaynaklarından biri bu durumun Apple'ın planlarını etkilediğini de paylaştı. Paylaşılan rapora göre iPhone 12 ailesinin ne zaman tanıtılacağı ile ilgili son karar Mayıs ayında verilecek.

Kaynaklar tarafından paylaşılan bilgilere göre iPhone 12 ailesinin ne zaman tanıtılacağı konusundaki tartışma henüz erken aşamada. Kısacası yeni modelleri beklendiği gibi Eylül ayında da görebiliriz. Fakat rapora göre yeni modellerin tanıtılması büyük ihtimalle 2021 yılına sarkacak.

Hatırlatmak gerekirse Apple, geçtiğimiz hafta herhangi bir etkinlik düzenlemeden sessiz sedasız bir şekilde yeni iPad Pro ve yeni Macbook Air modellerini tanıtmıştı. iPhone 12 ailesi için nasıl bir tanıtım süreci olacağı ile ilgili ise henüz başka bir bilgi bulunmuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.