Apple online alışverişlerde belirlenen ürünlerin satışını 2 adet ile sınırlandırdı

Paylaşılan bilgilere göre iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Max ve AirPods Pro modellerinin satışı sadece 2 adet ile sınırlandırıldı.
Apple online alışverişlerde belirlenen ürünlerin satışını 2 adet ile sınırlandırdı

Çin'de ortaya çıkan ve ülkemizle birlikte tüm dünyayı etkisine alan Corona virüs salgını nedeniyle Apple ürünlerinin üretimi ile ilgili sorunların yaşanabileceğini daha önce sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz hafta ise Apple, Çin'de mağazalarını açarken, tüm dünyada mağazalarını 2 haftalığına kapattığını duyurmuştu.

Kısacası Çin haricinde şu an için sadece online kanallardan satış yapan Apple, belli ürünlerin çok sayıda satın alınmasını sınırladı. Normal şartlarda Apple'ın online mağazasından tek işlemde 10'u üzerinde satın alma yapabiliyorsunuz.

Cnbc tarafından paylaşılan bilgilere göre iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Max ve AirPods Pro modellerinin satışı sadece 2 adet ile sınırlandırıldı. Belirlenen Macbook modellerinde ise sınır tek işlemde 5 adet ile sınırlandırıldı.

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan yeni iPad Pro modellerinin ABD'deki satışının da tıpkı iPhone modelleri gibi 2 adet ile sınırlandırıldığını da ekleyelim. Yeni iPad Pro modelleri henüz ülkemizde satışa sunulmadı. Satış konusunda adet sınırlandırılmasının getirilmesi Apple'ın üretim hattında yaşadığı sorunları gözler önüne koyuyor. 

Oluşabilecek sorunları önceden gören Apple, ikinci finansal çeyrek gelir tahmini Corona nedeniyle tutmayacağını da açıklamıştı. Şubat ayının son günlerinde Foxconn'un iPhone üretimine devam edebilmek için "SARS kahramanı” ile anlaştığını sizlere aktarmıştık. Corona virüs salgının Çin'de etkisini yavaş yavaş kaybetmesi Apple ürünlerinin üretimi için oldukça iyi bir haber. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.