10 kişiden 4'ü 5G altyapısından habersiz

ABD'de yapılan bir araştırma altyapının aktif olduğu ülkede 5G bilinirliğinin düşük olduğunu göstermekte. Önümüzdeki dönemlerde adaptasyonunun devam etmesi planlanan altyapıya geçiş için LTE zamanındaki gibi kampanyalara ihtiyaç duyulabilir.
10 kişiden 4'ü 5G altyapısından habersiz

Ting Mobile isimli bir MVNO geçtiğimiz haftalarda ABD'deki kullanıcıların 5G bilinirliği ile ilgili bir araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Araştırma sonuçlarına göre operatörlerin LTE zamanında olduğu 5G'nin ne olduğu ile ilgili müşterilerini bilgilendirmesi gerekecek gibi görünüyor. LTE ile mobil dataya alışan kitlenin 3G'den geçiş zamanından farklı olarak konuyla ilgili daha farkında olduğu düşünülse de durum şu anda en azından ABD'deki kitle için öyle görünmüyor. 

ABD'de şu an 4 operatör aktif olarak 5G altyapısı sağlamakta ancak 10 kişiden 4'ü bu konudan habersiz görünüyor. GSMA'in verilerine göre %28'lik bir kitle 5G hazır olduğunda hemen geçeceğini belirtmekle birlikte bilinirliğin düşük olması bu geçişi de yavaşlatabilir. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.