YouTube, varsayılan yayın kalitesini tüm dünyada düşürdü

Platformdaki videolarda doğrudan standart kalitenin (SD) seçili olacağını belirten YouTube, bant genişliği kullanımına sınırlama getirmeyi amaçlıyor.
YouTube, varsayılan yayın kalitesini tüm dünyada düşürdü

Bant genişliği kullanımına sınırlama getirmek amacıyla, Avrupa'da görüntü kalitesini düşüren Netflix'ten sonra, YouTube da tüm dünyada görüntü kalitesini düşüreceğini açıkladı. Platformdaki videolarda doğrudan standart kalitenin (SD) seçili olacağını belirten YouTube, salgın sırasında evde kalıp dijital içeriklere yönelen kitlenin içerik talebini de bant genişliğini aşmadan karşılayabilmiş olacak. 

YouTube'un tıpkı Netflix gibi geçtiğimiz hafta Avrupa'da da önlemler aldığını ekleyelim. Bu yeni açıklamayla birlikte YouTube yayın kalitesini düşürme konusunda attığı adımları küresel olarak genişletmiş oldu. YouTube'un ana şirketi Google ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Bu benzeri görülmemiş durum sırasında, sistem üzerindeki stresi en aza indirmek için üzerimize düşeni yapmak adına dünyanın dört bir yanındaki hükümetler ve ağ operatörleri ile yakın bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. ”

Bu arada kullanıcıların içerikleri daha yüksek kalitede izleme seçeneğine sahip olduğunu belirtelim. Ancak her bir içerikte standart kalitenin seçilmiş olması, insanlar seçeneği değiştirmediği sürece, bant genişliği kullanımını ciddi anlamda düşürebilir. 

Bir YouTube yetkilisi ise konuyla ilgili farklı önlemler de aldıklarını vurguladı: 

“Sistemimizi otomatik olarak daha az ağ kapasitesi kullanacak şekilde ayarlamak için aldığımız önlemler var”

Disney+ ve diğer dijital yayın platformlarının da bant genişliğini kısıtladığını belirtelim. Böylece izleyiciler, içeriğin yüklenmesini beklemek gibi bir durumla karşılaşmayacak. Son olarak Microsoft ve Sony'nin de oyun indirmelerini ve güncellemeleri, yavaşlattığını ve ertelediğini belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.