Netflix, Avrupa'daki yayın kalitesini 30 günlüğüne düşürecek

Bu kararın, Avrupa ağlarındaki Netflix trafiğini yüzde 25 oranında azaltması öngörülüyor.
Netflix, Avrupa'daki yayın kalitesini 30 günlüğüne düşürecek

AB Delegesi Thierry Breton, dün Netflix'e Avrupa'da yayın kalitesini düşürme çağrısı yaptı. Corona virüsü salgını sırasında daha fazla kullanıcı dijital yayın hizmetlerine yöneldiği için genel bant genişliği kullanımına sınırlama getirmek isteniyor. 

Bir Netflix temsilcisi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu talebe uyum göstereceklerini belirtti: 

Delege Thierry Breton ve Reed Hastings arasındaki tartışmaların ardından ve koronavirüsün ortaya çıkardığı olağanüstü zorluklar göz önüne alındığında, Netflix 30 gün boyunca Avrupa'daki tüm akışlarımızdaki bit oranlarını azaltmaya karar verdi. Bunun, Avrupa ağlarındaki Netflix trafiğini yüzde 25 oranında azaltacağını ve üyelerimize kaliteli bir hizmet sunacağını tahmin ediyoruz.

Netflix trafiğinin uzun zamandır dünyanın bant genişliği kullanımının önemli bir bölümünü oluşturduğunu söylemek mümkün. 2019'un sonunda yayınlanan bir rapor, Netflix yayınlarının genel internet trafiğinin yaklaşık yüzde 13'ünü oluşturduğunu ortaya koymuştu.

Bu noktada şirketin, bir süredir trafiğinin ve aynı zamanda maliyetlerin etkisini minimize etmek için bazı programlara sahip olduğunu söyleyelim. Bu programlardan en çok öne çıkanı ise, Netflix'in 2012 yılında yayına aldığı içerik dağıtım ağı Open Connect. Open Connect, son kullanıcının fiziksel konumuna göre içerik dağıtımı yapıyor ve içeriklerin önceden indirilmesini sağlayarak ağ bağlantısının daha az kullanılmasını sağlıyor. 

Bana kalırsa şimdilik 30 gün ile tanımlanan bu süreç COVID-19 salgınının devam etmesi halinde uzayabilir. Bu süreçte internet kullanımı konusunda yeni çözümler sunan girişimlerin öne çıkması söz konusu olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.