Gelişmiş sensörler ve yapay zeka ile ticari binalarda enerji verimliliği çözümleri geliştiren girişim: Sensgreen

Sensgreen, çalışma ve yaşam alanlarını yapay zeka modelleri ve kablosuz sensörleri ile daha sağlıklı ve konforlu hale getiren çözümler sunuyor.
Gelişmiş sensörler ve yapay zeka ile ticari binalarda enerji verimliliği çözümleri geliştiren girişim: Sensgreen

Günümüzde iklimlendirme sistemlerinin yönetim problemleri, pek çok sağlık ve konfor problemini de beraberinde getiriyor. Bu problemleri odağına alan Sensgreen, çalışma ve yaşam alanlarını yapay zeka modelleri ve kablosuz sensörleri ile daha sağlıklı ve konforlu hale getiren çözümler sunuyor.

Yüzde 30'a yakın iyileşme ve yüzde 15'e yakın enerji tasarrufu

Sensgreen, karar destek sistemleri ile ofislerin, alışveriş merkezlerinin daha sağlıklı ve daha verimli iklimlendirilmesini sağlıyor. Hava kalitesi ve konforu en az enerji tüketimi ile müşterilere sunmayı hedefliyor. Topladığı verileri geliştirdiği algoritmalarla işleyen Sensgreen, iç ortam hava kalitesine dair onlarca değişkeni anlık olarak analiz edip olası bir sağlık riskine yönelik alarmlar üretebiliyor. Bu sayede ortam koşullarında yüzde 30’a varan bir iyileşme yakalamak mümkün oluyor. Ayrıca, iklimlendirme sistemlerinin gerçek zamanlı veriler ve akıllı modeller ile yönetilmesi ile yüzde 15’e yakın enerji tasarrufu sağlanabiliyor. 

Müşteriler kullandıkları kadar ödüyorlar

Hasan Basri Tosun, Ahmet Yiğit Kazanç, Fatih Aykut Yıldırım, Mehmet Yiğitcan Yeşilata tarafından 2018 başında ODTÜ Teknokent’te TUBİTAK BİGG desteği ile kurulan Sensgreen, şu anda 8 kişilik ekibi ile Ankara ve Abu Dabi ofislerinde faaliyet gösteriyor. Girişim, bir kurulum maliyeti ve aylık yazılım lisanslama bedeli ile müşterilerine kullandıkları kadar ödeme imkanı sağlıyor. Ayrıca talebe göre kiralama ve yıllık lisanslama ile de müşterilerine esnek bir ödeme yapısı sunuyor. 

Techstars ve HUB71’den yatırım

2018'de Mercedes-Benz Türk'ün StartUP yarışmasını kazanan Sensgreen, Techstars ve HUB71’den yatırım aldı. Techstars HUB71, Abu Dabi hükümetinin en büyük yatırım şirketi olan Mubadala’nın yatırım kolu Mubadala Ventures ve Abu Dabi yatırım ofisi (ADIO) tarafından fonlanıyor. HUB71 aynı zamanda Microsoft ve Softbank iş birlikleri ile portfolyo şirketlerine destek oluyor.

Geçtiğimiz kasım ayında Asia Real Estate Summit’te yılın inovasyonu ödülünü alan Sensgreen, 2020 yılında Güney Doğu Asya’daki çalışmalara hız vermeyi ve bu lokasyonda ilk ödeyen müşterilerini elde etmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.