Salgın döneminde marketlerin aldığı önlemler

Salgın haberleri temel ihtiyaçların stoklanması, deposunun kalmaması gibi durumlara sebep oldu. Normalde fark etmediğimiz konulara farklı yaklaşmaya başlarken sıklıkla temasta olduğumuz süpermarket çalışanları da bu konulardan sadece biri.
Salgın döneminde marketlerin aldığı önlemler

COVID - 19 virüsünün yayılması ile birlikte yaşanan süreçte birçok sektörün aldığı kararlar belki de önümüzdeki dönemleri de etkileyecek, markalara karşı duruşumuz değişecek. Özellikle gündelik ve temel ihtiyaçların karşılandığı eczane ve süpermarketler bu dönemde hem bireyler hem de çalışanlar nedeniyle ana gündem konularından. Sürekli insanlarla temas halinde olması gereken çalışanların hangi şartlar altında çalıştığı belki de bu zamana kadar çok düşünülmedi. Her çalışan şu anda bile her gün birçok insanla yüz yüze gelmek, satın alınan ürünlere, müşterilerin kredi kartı ya da nakit paralarına dokunmak durumunda. 

Whole Foods'ta virüsten etkilenen çalışanların ücretli izine çıkartılması birçok müşteri tarafından salgın haberleri azalıp gündelik hayat normale döndükten sonra da hatırlanacak olumsuz haberlerden. Çalışanların sağlığına ve koşullarına bu dönemde ilgi göstermeyen şirketlerin önümüzdeki dönemde daha negatif algılanma ihtimali yüksek. Bununla birlikte süpermarketlerdeki talep artışını dengelemek de şirketleri zor duruma sokmakta. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.