Fransa'dan Corona virüs salgınından etkilenen girişimlere 4,3 milyar dolarlık destek paketi

Ülkesindeki girişimlere ekonomik olarak destek olmayı hedefleyen Fransa hükümeti, Corona virüs salgını nedeniyle zor durumda olan girişimler için destek programı başlattığını duyurdu.
Fransa'dan Corona virüs salgınından etkilenen girişimlere 4,3 milyar dolarlık destek paketi

Corona virüs salgını sadece büyük şirketleri değil tüm dünyadaki girişimleri de ekonomik anlamda olumsuz etkiliyor. Ülkesindeki girişimlere ekonomik olarak destek olmayı hedefleyen Fransa hükümeti, Corona virüs salgını nedeniyle zor durumda olan girişimler için destek programı başlattığını duyurdu.

Fransa'da Dijital İşler bakanı görevini üstlenen Cédric O ve yatırım bankası Bpifrance'in açıklamalarına göre söz konusu girişimler için 4,3 milyar dolarlık destek sağlanacak. Fransa merkezli bazı girişimlerin önümüzdeki aylarda Corona virüs salgını nedeniyle gelir konusunda sıkıntılar yaşaması bekleniyor.

Tam da bu sorunu ortadan kaldırmak için bir destek programı oluşturan Fransa hükümeti, geçici olarak da olsa sağlayacağı finansman ve likidite önlemleri ile girişimlerin gelir elde etme sorununa çözüm olmayı hedefliyor.

Özellikle istihdam söz konusu olduğunda girişimlerin ekonominin büyüyen tarafını temsil ettiğini dile getiren Fransa Dijital İşler Bakanı Cédric O, aynı zamanda girişimlerin Corona virüs salgını sırasında yararlı olan yenilikçi ürün ve hizmetler, üzerinde çalıştıklarını da dile getirdi.

Girişimlere sağlanan desteğin yanı sıra Corona virüs salgını ile mücadele kapsamında önemli bir ekonomik planın Fransa hükümeti tarafından geçtiğimiz günlerde paylaşıldığını da hatırlatalım. Söz konusu plana göre gelir konusunda sıkıntılar yaşayan Fransa merkezli şirkelerin vergi, kira ve fatura ödemeleri ertelendi. Paylaşılan ekonomik plan için Fransa hükümetinin 320 milyar dolarlık bir bütçe ayırdığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.