Revo Capital, Revo Capital Fund II'de 40 milyon eurodan fazlasını toplayarak başlangıcı verdi

EBRD tarafından paylaşılan bilgilere göre Revo Capital'ın yeni yatırım fonu olan Revo Capital Fund II, EBRD'nin de desteği ile birlikte 40 milyon eurodan fazlasını tamamlandı.
Revo Capital, Revo Capital Fund II'de 40 milyon eurodan fazlasını toplayarak başlangıcı verdi

Corona virüs salgını nedeniyle yatırımların ve girişim ekosisteminin oldukça sessiz bu dönemde iyi haberler de karşımıza çıkıyor. Bugün EBRD tarafından paylaşılan bilgilere göre Revo Capital'ın yeni yatırım fonu olan Revo Capital Fund II, EBRD'nin de desteği ile birlikte 41 milyon euro ile tamamladı.

Paylaşılan bilgiler göre Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) 12,5 milyon euroluk bir katkı sağlarken, Avrupa Yatırım Fonu’nun (EIF) desteklediği Türkiye Büyüme ve İnovasyon Fonu (TGIF) 15 milyon euroluk destek sundu.

Revo Capital Fund II yatırım fonunun 60 milyon euro toplama hedefi ile yola çıktığını da ekleyelim. Revo Capital tarafından oluşturulan ve EBRD tarafından desteklenen Revo Capital Fund II yatırım fonunun Türkiye'den ve Orta / Güneydoğu Avrupa'dan erken aşama girişimlere yatırım yapması bekleniyor.

Revo Capital Fund II yatırım fonunun yatırım yapmayı hedeflediği alanlar arasında ise bulut tabanlı kurumsal çözüm üreten girişimler, fintechler, büyük veri üzerine odaklanan girişimler, dijital pazar yerleri, yapay zeka girişimleri ve sağlık teknolojilerine odaklanan girişimler yer alıyor.

Revo Capital'ın bir önceki yatırım fonu olan Revo Capital Fund I'in yine EBRD tarafından desteklendiğini de hatırlatalım. Toplamda 66 milyon dolarlık bir fona dönüşen Revo Capital Fund I, bugüne kadar 20 erken aşama girişime de yatırım yaptı.

Revo ile olan partnerliğimizi geliştirmekten dolayı çok heyecanlı olduklarını dile getiren EBRD sermaye fonları direktörü Anne Fossemalle, taahhütlerinin yüksek potansiyele sahip erken aşama şirketlere yarım sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Revo Capital'ın portfolyosu

Revo Capital Fund II yatırım fonunun bu zorlu zamanlarda azim, güven ve iyimserlikle birlikte girişimlere destek olacağını duyurmaktan mutlu olduklarını belirten Revo Capital Management kurucu partneri ve yönetici direktörü Cenk Bayrakdar, EBRD'nin Revo Capital'ı ve Türk girişim ekosistemine olan inancını takdir ettiklerini de paylaştı.

Son olarak EBRD'nin 1992 yılından itibaren özel sermaye ve girişim sermayesi fonları ile yatırımlar yaptığını da hatırlatalım. Paylaşılan bilgilere göre EBRD 200'u aşkın fona toplamda 4,4 milyar euro yatırım yaptı. Söz konusu 4,4 milyar euroluk yatırımın 1700'u aşkın firmaya ulaştığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.