SoundCloud ve Twitch iş birliği, müzisyenlerin canlı yayınlardan para kazanmasını kolaylaştırıyor

SoundCloud’un Twitch ile yaptığı iş birliği, konserleri iptal edilen müzisyenlere az da olsa gelir elde etme imkanı sağlıyor.
SoundCloud ve Twitch iş birliği, müzisyenlerin canlı yayınlardan para kazanmasını kolaylaştırıyor

Corona virüs salgını birçok kişiyi evden çalışmaya iterken, tüm konserlerin iptaline neden oldu. Durum böyle olunca müzisyenler de çeşitli platformlardan canlı yayın yaparak performans sergilemeye başladılar. Hem globalde hem de ülkemizde bunun birçok örneğini görmek mümkün. SoundCloud ve Twitch, müzisyenlerin bu canlı yayınlardan gelir elde edebilmesi için güçlerini birleştirdiğini açıkladı. 

SoundCloud’un Twitch ile yaptığı iş birliği, konserleri iptal edilen müzisyenlere az da olsa gelir elde etme imkanı sağlıyor. Anlaşma ile SoundCloud’un Pro, Premier ve Repost paketlerini kullanan müzisyenler, hızlı bir şekilde Twitch Affiliate kullanıcısı olabiliyorlar. Affiliate kullanıcı olan müzisyenler, Twitch’te gerçekleştirdikleri canlı yayınlardan para kazanabiliyorlar. 

Bunun olabilmesi için Twitch hesabı olmayan SoundCloud üyesi müzisyenlerin öncelikli olarak bir Twitch hesabı oluşturmaları gerekiyor. Müzisyenler hesap oluşturduktan sonra başvuru formunu dolduruyorlar ve Twitch birkaç gün içinde “Affiliate” davetini ulaştırıyor. Affiliate üye olunmasının ardından hayranları müzisyenlerin Twitch kanalına abone olabiliyor ve bu kanal üzerinden sanatçılara maddi destek sağlayabiliyorlar. Müzisyenler kendi kanalları üzerinden reklam yayınlayabiliyor ve merchandise ürün satışı da gerçekleştirebiliyorlar.

Bunun yanı sıra SoundCloud, SoundCloud Pro Unlimited paketini 30 Mart tarihine kadar yüzde 50 indirimli olarak sunduğunu da açıkladı. Aslında böylelikle hem platformlar hem de müzisyenler para kazanmış olacak diyebiliriz. SoundCloud ekibinin müzisyenler ve müzisyen olmak isteyenler için online eğitimlere ve workshop'lara başlayacağını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.