Tüm dünya evde kalınca, yerli oyun şirketlerine son durumu sorduk

Virüs endişesiyle kalabalık yerlerden uzak duranlar online oyunlara yöneldi. Bu da oyunların günlük oyun oynama süresi, kullanıcı ve indirilme sayısını artırdı.
Tüm dünya evde kalınca, yerli oyun şirketlerine son durumu sorduk

Gündemin yarattığı endişeden kurtulmak ve keyifli vakit geçirmek üzere İnternet kullanıcıları online oyunlara yoğun ilgi gösteriyor. Sokağa çıkmak istemeyenler bu oyunlarda sosyalleşiyor. Bu da oyun oynama sıklığını artırıyor. Çünkü insanlar evlerinde kaldıkça, daha fazla oyunlara vakit ayırmaya başladı. Bir taraftan bu süreçle birlikte aslında bu tür oyunlara hiç vakit ayırmayan kullanıcılar da bu platformlara yöneliyor. 

Kafa Topu’nun yapımcısı Masomo geçen iki aya göre günlük aktif oyuncu sayısı yüzde 30 artırdı. Geçen yıl Miniclip'e satıldığını duyurduğumuz şirketin oyuncularının oyun oynama süreleri ise ortalama yüzde 25'e yükseldi. Ülkeler bazında ise özelikle Avrupa’da oyuncuların maç sayılarında da yüzde 30-40 bandında artış gösterdi.

#evdekalgüvendekal

Virüs sürecinin hızla çözüleceğini umduğunu söyleyen şirketin kurucusu İbrahim Akman, "Biz şirket olarak bu gidişatın yaz sonuna kadar devam edeceğini öngörüyoruz. Planlarımız da bu yönde ilerliyor. Bunun için çeşitli etkinlikler ve oyun içi yeniliklerle, mevcut oyuncuyu daima mutlu etmeye yönelik çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor" diye konuşuyor. 
Akman, oyunculara hem evde hem de oyunda kalmalarına yönelik yönlendirmeler yaptıklarını anlatıyor. Bunun için "evde kal güvende kal" isimli oyuncuların faydalanabileceği ücretsiz bir oyun içi kullanım geliştirdiler. Şirketin bununla amacı oyun içinde #evdekalgüvendekal hashtagi ile kullanıcıları bilinçlendirmek.

Kelime Savaşı oyununun indirilme sayısı yüzde 10 arttı

Mynet Games tarafından geliştirilen Kelime Savaşı oyununun indirme sayıları son iki günde yüzde 10'dan fazla arttı. Bu artışı sadece Türkiye’de gözlemlemediklerini anlatan Mynet CEO'su Bilgen Aldan, "Yurt dışında yayınlanan Homer City oyunumuzda da özellikle organik indirme sayılarında artış var. Özellikle Amerika pazarında, günlük oyun oynama süreleri ve sıklığında, Homer City oyunumuzda yüzde 15’in üzerinde artış gözlemledik" diye konuşuyor.

Sokağa çıkamayan insanların oyunlarda sosyalleşmeye başladığını söyleyen Aldan, özellikle oyuncuların oyun oynarken aynı zamanda da sohbet edebildiği Çanak Okey'de oyunda geçirilen süre yüzde 20 arttığını belirtiyor ve ekliyor: "Kelime Savaşı'nda bu oran yüzde 45'e ulaştı."

Şiket, corona virüs salgını nedeniyle oyuncu olan ya da oyunda daha fazla zaman geçirmeye başlayan kullanıcılar, özel etkinliklerle daha iyi vakit geçirmelerini sağlayabilmek için çalışıyor. Çanak Okey'de yeni '2 Milyon Mynet Lirası (ML)' ödüllü turnuva ve 'Kelime Savaşı'nda özel ödüllü 'Günün Sorusu' gibi özellikler oyuncuların ilgisini çekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.