Sessizlikten sıkılanlar veya rahat bir uyku isteyenler için ücretsiz arka plan sesleri uygulamaları

Müzik, televizyon, YouTube videoları bir yere kadar diyor ve kahve dükkanlarındaki insan sesini, dalga sesini, kuş seslerini, kamp ateşinin çıtırtısını özlüyorsanız, sizin için bir derleme hazırladık.
Sessizlikten sıkılanlar veya rahat bir uyku isteyenler için ücretsiz arka plan sesleri uygulamaları

Hızla yayılan ve tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını için önlem olarak birçoğumuz evlere kapandık. Sokaklarda araç ve insan görme yüzdesi ise bir hayli düştü. An itibarıyla içinde bulunduğumuz durum, 2018 yapımı A Quiet Place filmine benziyor. Zira dışarıda alışılagelmiş bir ses yoğunluğu yok ve sessizlikten hoşlanmayanlar için bu durum can sıkıcı hale gelebiliyor. Müzik, televizyon, YouTube videoları bir yere kadar diyor ve kahve dükkanlarındaki insan sesini, dalga sesini, kuş seslerini, kamp ateşinin çıtırtısını özlüyorsanız, sizin için bir derleme hazırladık; "white noise" olarak adlandırılan ve frekansları nedeniyle insanları rahatlatan seslerin bulunduğu uygulamaları inceledik.

myNoise

myNoise uygulaması, özelleştirme seçeneklerinin çokluğu ile dikkat çekiyor. Uygulama, renkli bir gürültü üretecine sahip, bu da dinlemek istediğiniz renk gürültüsünü (kahverengi, pembe, beyaz) özelleştirmenizi ve bir frekans seçmenizi sağlıyor. Beyaz renk statik bir ses iken, pembe ses yağmur sesi ve rüzgara, kahverengi ses fırtına sesine benziyor. Eğer renkleri ayarlamak zor geliyorsa "I'm Feeling Lucky" butonu sizin için sesler oluşturabiliyor. myNoise uygulamasında birçok ses mevcut olsa da ekstra sesler için uygulama içi satın almalar gerekebiliyor. 

Uygulama hem App Store hem de Google Play Store'dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Relax Melodies

50 milyondan fazla kullanıcı tarafından indirilen Relax Melodies, 100 farklı ses ve yatıştırıcı müziği bir araya getirerek uykuya dalmak için mükemmel bir ortam yaratıyor. Uygulama doğa sesleri ve beyaz gürültü ile birlikte rehberli meditasyon ve nefes teknikleri içeriyor. Relax Melodies'te kullanıcıların kendi kişisel içeriklerini yaratmaları için sayısız özelleştirme seçeneği bulunuyor. Kütüphanesinde rüzgar, hışırtı, kamp ateşi ve kuşların yumuşak sesleri gibi rahatlatıcı sesler bulunuyor. Ayrıca bir uçağın uğultusu, fan sesleri ve hatta uzak bir elektrikli süpürge gibi benzersiz sesler bile mevcut. 

Uygulama hem App Store hem de Google Play Store'dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Atmosphere: Relaxing Sounds

Uygulamada 100'den fazla farklı ses bulunuyor. Binaural seslerden (kaygıyı azaltmaya ve baş ağrılarını hafifletmeye yardımcı olan sesler) plaj seslerine, kuş cıvıltısından yağmur seslerine, orman seslerinden şehir seslerine kadar birçok farklı kategori mevcut. Uygulamada uyku için zamanlayıcı bulunuyor, böylece telefonunuzun şarjı da daha uzun süre dayanabiliyor. Uygulama ücretsiz olduğu için sayfanın altında reklamlar görmeniz de olası.

Uygulama hem App Store hem de Google Play Store'dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Rain Rain Sleep Sounds

Uygulama, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve musluk da dahil olmak üzere, dinlemek istediğinizi düşündüğünüzden daha fazla su sesiyle dolu. Ama uygulamanın öne çıkan seslerinin okyanus dalgaları, fırtına ve çeşitli yağmur sesleri olduğunu söyleyebiliriz. "Sağanak yağış", "çadırda yağmur", "şehir yağmuru" veya "rüzgarlı fırtına" gibi belirli sesler arasından seçim yapabiliyor veya okyanus, akarsu ve martıların sesini dinleyebiliyorsunuz. Birden fazla sesi birlikte dinlemek de uygulamanın sunduğu özellikler arasında yer alıyor. Genel olarak ücretsiz olan uygulama, reklamları kaldırmak için uygulama içi satın alımlar sunabiliyor.

Uygulama hem App Store hem de Google Play Store'dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Noise

Noise diğer uygulamalara göre oldukça yeni, zira çok kısa bir zaman önce yayına alındı. Uygulama, meditasyon ve daha iyi uyku için en uygun akustik ortamı oluşturmanıza yardımcı oluyor. Platformda kahve dükkanı sesinden, yağmur sesine, ateş çıtırtısı sesinden okyanus sesine kadar birçok ses bulunuyor. Uygulamada bazı sesler ücretsiz olmasına rağmen, daha fazla ses için ücret talep edilebiliyor. Ancak ücretsiz seslerin de fazlasıyla yeterli olacağını söyleyebilirim.

Uygulamayı App Store'dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.